2023 in games: Star Wars Jedi Survivor

2023 heeft gelukkig niet zo’n mega drukke maand februari als vorig jaar. In maart april is het ook niet heel druk, maar komt dan wel eindelijk het vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order. Weet Respawn met Survivor een nog groter spektakel te maken?

Star Wars Jedi Survivor vindt vijf jaar na de gebeurtenissen van Fallen Order. Cal Kestis is niet meer de padawan, maar een echte Jedi Knight. Gedurende de game zou dat ook meer zichtbaar moeten worden door de nieuwe vaardigheden Cal zal leren met de Force.
Op het moment dat de game begint, is de Empire nog veel groter geworden dan het al was en is het zelfs al volop bezig met de bouw van de Death Star. Niet alleen heeft Cal de aandacht van Darth Vader weten te trekken, maar ook de Grand Inquisitor ziet de Jedi als een probleem dat opgelost dient te worden.

Gameplay wordt nog beter?

Het verhaal van Fallen Order en de cast zaten goed in elkaar en ook de combat deed het over het algemeen goed. Echter laat Respawn weten dat de gameplay nog belangrijker zal worden. Het wordt zelfs de sleutel die bepaald of de game wel of niet genoeg bevredigend zal zijn.

De eerste game kende qua gameplay veel vergelijkingen met de Souls-games (al was het dan wel gelukkig een iets lichtere versie). Gevechten waren veel gefocust op het gebruiken van het blokken van tegenstanders met je lightsaber. Ook de bekende bonfires waren van de partij en als je daar gebruik van maakte, kreeg je wel je leven en stims terug, maar kwamen ook de vijanden weer terug van weggeweest.

In de trailers zagen we onder andere dat Cal een aantal verschillende lightsabers tot zijn beschikking heeft. Of dat de hele game zo is, weten we eerlijk gezegd niet, maar zo zagen we in ieder geval wel een dubbele lightsaber, maar ook de lightsaber met een kruis (zoals die van Kylo Ren). Wellicht dat dit een rol gaat spelen in het verslaan van de verschillende soorten vijanden.

Star Wars Jedi Survivor 1

Nog veel vragen!

Gezien we in de trailer al heel veel korte beelden gezien hebben, zijn we alleen maar nieuwsgieriger geworden. Om te beginnen met de vraag: wie is dan die survivor? En wordt daar die jongen mee bedoeld die in de bacta tank zit?! En wie is hij overigens? Het lijkt er in ieder geval op dat hij zich niet bij Kal gaat aansluiten. Kortom nog heel veel vragen, waar we heel graag antwoord op willen krijgen. Gelukkig hoeven we daar niet heel lang op te wachten, want over iets meer dan een maand zullen we het weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *