Activision officieel van Microsoft en veel trailers in hoogtepunten week 42

De maand oktober komt langzaamaan ten einde en de meeste games zijn inmiddels uitgekomen. Toch was er deze week weer een hoop te zien!

Nieuws

Minecraft is de best verkopende game in de industrie en heeft inmiddels een nieuwe mijlpaal behaalt: er zijn namelijk 300 miljoen exemplaren van de game verkocht!

De overname van Activision Blizzard is dan eindelijk een feit geworden. Na 22 maanden heeft Microsoft het dan eindelijk voor elkaar, maar fans zullen nog even moeten wachten voordat de games van de uitgever naar Xbox Game Pass komt. Dit zal namelijk pas in de loop van volgend jaar moeten gebeuren.

Daarnaast heeft Phil Spencer nog laten weten dat het bedrijf overweegt oude franchise terug te willen brengen van Activision Blizzard. Het team moet dan wel echt een goed idee hebben en hun passie in het project willen stoppen. Het zal dus niet gedaan worden om een PR-stunt uit te halen of gewoon voor een makkelijke cash grab.

Ook maakte Microsoft nog even bekend welke games er in het restant van deze maand zullen verschijnen op Xbox Game Pass:
• F1 Manager 2023 – 19 oktober – cloud, console en pc
• Cities: Skylines II – 24 oktober – pc
• Dead Space (2023) – 26 oktober – cloud, Xbox Series X|S en pc
• Frog Detective: The Entire Mystery – 26 oktober – cloud en console
• Mineko’s Night Market – 26 oktober – cloud, console en pc
• Headbangers: Rhythm Royale – 31 oktober – cloud, console en pc
• Jusant – 31 oktober – cloud, console en pc

Bethesda kwam daarentegen met minder leuk nieuws. Pete Hines heeft namelijk besloten om een nieuw avontuur aan te gaan en gaat stoppen bij de uitgever. Hij gaat onder andere meer van het leven genieten, maar zal altijd onderdeel uit maken van de community van Bethesda.


Halloween komt eraan en dat betekent dat we weer een gratis horrorgame kunnen scoren in de Epic Games Store. Dit jaar is de keuze gevallen op the Evil Within!

CD Projekt Red heeft laten weten nog één update voor Gwent: The Witcher Card game eruit te zullen rollen. Hierna zal de game dus geen nieuwe content meer ontvangen. Wel kunnen spelers nog stemmen om de balans in de game te houden.

Goed nieuws voor bezitters van een Xbox One of Series-console. Diablo 4 is dit weekend gratis te spelen. Helaas gaat het wel om een trial van 10 uur, maar het geeft je in ieder geval een idee van wat je kunt verwachten!

Trailers van de week

Diablo IV zal binnenkort het nieuwe in-game seizoen “Season of Blood” introduceren en in een video wordt alvast de eerste gameplay getoond.

EA’s UFC 5 kent heel wat verschillende modi, waaronder Fight Night en een carriere modus. In een video worden de diverse modi behandeld.

Omni-Man werd tijdens de New York Comic-Con onthuld als de eerste DLC-personage voor Mortal Kombat 1. Hij zal worden vergezeld door het Cameo-personage Tremor.

Deze week verscheen niet alleen Marvel’s Spider-Man 2, maar ook Sonic Superstars en daar werd uiteraard een launch trailer van vrijgegeven.

Over een weekje verschijnt Alan Wake 2, maar ook maakt de bekende schrijver zijn opwachting in Fortnite. Je verwacht het niet, maar gezien Epic Games beide games uitgeeft is het niet helemaal onlogisch.

Assassin’s Creed Nexus lijkt een echte volwaardige VR-game te worden. Met drie befaamde Assassin’s in de hoofdrol en de bekende gameplay lijkt de game erg vet te worden! In een video behandelen enkele ontwikkelaars de gameplay!

Microsoft wil wat meer aandacht geven aan hun games en komt met de “wake up and dream”-campagne. In een video teased men de games die ze de afgelopen tijd hebben uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *