Assassin’s Creeds Shadows,

Dit weekend duurt weer een dag langer en gezien het weer lijkt het erop dat het een lekker gameweekend wordt. Voor wij achter onze console kruipen, duiken we even in de hoogtepunten van de week!

Nieuws

Helaas voor de Sly Cooper-fans is deze week het gerucht ontkracht dat er een nieuw deel in ontwikkeling is bij Sucker Punch.


Wel zal Sony dit jaar met de nieuwe PvP FPS Concord komen. Tijdens een financiële call liet het bedrijf weten dat de live-servicegame dit jaar zal verschijnen. De game werd tijdens de PlayStation Showcase van vorig jaar mei aangekondigd. Mocht je het even niet meer weten, is hier de aankondigingstrailer.

We blijven nog even bij Sony, want Jim Ryan zal namelijk opstappen bij het bedrijf en wordt door twee(!) andere topmannen bij Sony opgevolgd. Hermen Hulst zal onder andere de first party games en de series/ film-gedeelte van PlayStation onder zijn hoede nemen, terwijl Hideaki Nishino de hardware en third party ontwikkelaars zal overzien.

We hopen in ieder geval dat beide mannen voor volgend jaar wel wat grotere games in de planning zet, want tot 31 maart 2025 hoeven PlayStation-eigenaren er geen te verwachten. Al kunnen we natuurlijk ons ook afvragen wat men nou precies met “grotere” games bedoeld.

Daarentegen blijft de PlayStation 5 het nog goed doen in de verkopen. In het afgelopen kwartaal werden er namelijk 4,5 miljoen exemplaren verscheept. Hoewel dat 1,8 miljoen stuks minder was dan dat jaar daarvoor, zijn het er in dit fiscale jaar toch nog 20,5 miljoen exemplaren verscheept. Dat is toch 1,7 miljoen meer dan het jaar daarvoor.

Eerder deze maand lieten we nog weten dat The Rogue Prince of Persia later zou verschijnen vanwege de release van Hades 2. Goed nieuws, want de game zal al op 27 mei op Steam via Early Access verkrijgbaar zijn.

Activision heeft een nieuwe studio geopend en nee het is dit keer niet voor Call of Duty. De studio Elsewhere gaat namelijk aan een nieuwe AAA franchise werken. Bij de studio werken voormalig medewerkers van CD Projekt Red en Naughty Dog, dus wat dat betreft klinkt het erg hoopgevend.

Fortnite en Fallout gaan hun krachten bundelen in Chapter 5: Season 3 Desperation. Er komt een nieuwe POI (point of interest) naar de Battle Royale, maar wat er nog meer gaat gebeuren is niet bekend. Wel weten we dat het seizoen op 24 mei van start zal gaan.

2K gaat tijdens de Summer Game Fest op 7 juni een nieuw deel van een van hun grootste franchises aankondigen/ onthullen. We weten inmiddels dat de uitgever werkt aan een nieuwe Mafia en een nieuwe BioShock. Zou het dan toch eindelijk gaan gebeuren?!

Naast 2K zullen nog 55 uitgevers/ ontwikkelaars partner zijn bij het event van Geoff Keighley. Het gaat om de bedrijven in de onderstaande afbeelding.

Summer Game Fest partners

Opmerkelijk, maar mogelijk goed nieuws voor de twee studio’s die bij Take-Two Interactive’s Private Division zouden zijn gesloten. Volgens CEO Strauss Zelnick is hier helemaal niks van waar. Het blijft vreemd, aangezien Roll7 een brief had gekregen waarin dit juist wel werd bevestigd. Word ongetwijfeld vervolgd!

Rockstar Games heeft overigens laten weten dat GTA 6 in het najaar van 2025 moet verschijnen. Daarnaast maakte het ook bekend dat van diens voorganger 200 miljoen exemplaren zijn verscheept.

Helaas daar komt nog meer slecht nieuws!

Het Poolse CI Games (bekend van Lords of the Fallen) heeft laten weten nog eens 30 man personeel te hebben ontslagen. De ontwikkelaar deed dit in januari ook al, omdat ze de organisatie efficiënter in wilde richten.

Trailers van de week

Ubisoft heeft deze week Assassin’s Creed Shadows (voorheen Red) onthuld. De game speelt zich af in Japan en zal twee speelbare personages bevatten. De een is een samoerai en de andere

Komende week kunnen we dan eindelijk aan de slag met Senua’s Saga: Hellblade 2 en in een nieuwe trailer worden de mentale klachten van Senua verder uitgelicht. Ook vertelt Ninja Theory waar deze klachten op gebaseerd zijn en met wie zij hebben samengewerkt om dit in beeld te brengen.

Daarnaast is het wel handig om te weten wat er zich voor de gebeurtenissen van het tweede deel afspeelde. Daarom heeft Ninja Theory een video vrijgegeven wat het verhaal van Hellblade voorschotelt.

De looter-shooter Vigor is sinds deze week ook verkrijgbaar op de PC via Early Access. De game speelt zich af op de ruige terreinen van het naoorlogse Noorwegen. De game wist inmiddels al 20 miljoen spelers te interesseren op de PlayStation 4, 5, Xbox One, Series S/X en Nintendo Switch.

Geruchten

Een opmerkelijk gerucht uit het kamp van Nintendo. Volgens insider Papagenos werkt “Big N” aan een nieuwe The Legend of Zelda-game met voor het eerst een hoofdrol voor de prinses zelf. De X-gebruiker wist in het verleden al de komst van de Metroid Prime remaster juist te voorspellen en geeft nu een hint voor de nog aan te kondigen Zelda-game.


Sony sloot eerder dit jaar de nieuwe studio Deviation Games, maar er lijkt goed nieuws voor een (groot) deel van de medewerkers. Onder leiding van Jason Blundell (bekend van Call of Duty) zou het bedrijf een nieuwe studio zijn geopend. Het gerucht komt overigens van Michael Anthony op Linked-In.

In de trend van deze verschijnt ook nog eerder dan GTA 6: Red Dead Redemption lijkt naar de PC te komen. De dataminer Tez2 vond namelijk een interessant stukje tekst verstopt op de site van Rockstar Launcher:

“Reis door de uitgebreide vlaktes van het Amerikaanse Westen en Mexico in Red Dead Redemption, en de zombiehorroruitbreiding Undead Nightmare, nu speelbaar op pc.”

The Creative Essembly maakt mogelijk een uitstapje met hun Total War-franchise en zou aan een deel werken met daarin Star Wars als thema. Het gerucht komt van de website DualShockers dat claimt dat dit een van de drie Total War-games is die bij de ontwikkelaar wordt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *