Call of Duty Modern Warfare 3’s singleplayer en DMZOmbies

Eerder behandelde we al de multiplayer van Call of Duty Modern Warfare 3 en nu duiken we wat dieper in op de singleplayer en de Zombie-modus, die we voorlopig maar als DMZombies bestempelen.

Niet de terugkeer van Verdansk zoals je verwacht had

De eerste beelden van Call of Duty Modern Warfare 3 bevatten al wat beelden van de singleplayer en daar waren duidelijke bekende plekken van Verdansk te zien. De map uit de Battle Royale-game van 2020 wist bij een heleboel fans een plek in het hart te veroveren.

Ironisch wilden fans dit level ook weer terug, nadat ze eerst liepen te klagen om een nieuw level, Caldera voorgeschoteld kregen en toen pas erachter kwamen wat ze er voor op hadden geofferd.
In de trailer zagen we namelijk niet alleen Prison, maar ook de Dam en het stadion. Het lijkt er dus op dat fans het level terug kunnen verwachten, al lijkt het vooralsnog alleen in de singleplayer (en mogelijk Zombie modus) te zijn.

En daar wilde ik natuurlijk verder op in gaan. De movement en dergelijke uit de multiplayer zal uiteraard ook onderdeel zijn van de singleplayer, dus als je daar geïnteresseerd in bent, kun je het beste even naar het artikel van eerder deze week gaan.

Call of Duty Modern Warfare 3 singleplayer

Je eigen plan van aanpak

De singleplayer werd tijdens de Gamescom Opening Night Live voor het eerst getoond en voordat de missie in het bekende Prison uit Verdansk getoond werd, lieten Shelby Carleton en David Swenson van Sledgehammer Games weten dat missies geheel op eigen speelwijze gespeeld kunnen worden. Dit wil zeggen dat je kunt kiezen tussen lekker in stealth, maar ook gunsblazing.

Om heel eerlijk te zijn, vond ik dat deze info weinig toevoegde, vooral omdat er tijdens de demo van de missie al een scripted event ervoor zorgde een stealthy aanpak werd omgezet naar gunsblazing. Laten we hopen dat dit niet bij alle missies het geval is.

Wat wel erg positief opviel, was het feit dat je wapens naar keuze kunt gebruiken (al heb ik het idee dat je eerst deze wapens moet vrijspelen of dat er keuze is uit een select aantal wapens), maar ook dat je killstreaks in kunt zetten en zelfs gebruik kunt maken van een self revive. Net als Modern Warfare 2 lijkt de game meer een extensie voor Warzone te worden, maar hoe dit allemaal precies uitpakt weten we natuurlijk pas in november.

DMZombies

Het is natuurlijk niet een hele goede vergelijking, want in DMZ zit het aspect PvEvP en in de nieuwe zombie modus van Call of Duty Modern Warfare 3 is het alleen een extraction PvE modus zijn. Wat dat betreft lijkt de modus wel een vervanger van DMZ te worden, maar daarover is nog niks bekendgemaakt. Het kan ook zo maar zijn dat ze deze twee modi los van elkaar gaan zien.

Tijdens elke match zullen er in totaal 16 squads van maximaal 64 spelers aanwezig zijn, die de strijd tegen de ondode aan moeten gaan. Ook in deze modus lijkt de map Verdansk te worden. Check de onderstaande screenshot maar eens en denk je in dat dit mogelijk de “burgershop” is ten westen van “Superstore”. De enige verschillen die we spotten zijn: de taal lijkt Arabisch (ten opzichte van het Russisch) en het lijkt wat groener te zijn rondom de “burgershop”. Oordeel zelf maar!

Call of Duty Modern Warfare 3 Zombies DMZombies

Er is op dit moment nog niet zo veel informatie bekend, maar Treyarch zou een hoop kunnen leren van de levenscyclus van DMZ. Deze extractiemodus is in de loop van dit jaar met stappen vooruit gegaan en is op dit moment niet een hele verkeerde keuze is als je van dit genre games houdt. Al zijn de “pay-to-win” personage skins (die bijvoorbeeld standaard een self revive of UAV hebben) toch wel weer een aderlating voor deze modus. Hopelijk trekt Treyarch hier de conclusie uit, maar het zal helaas wel te lucratief zijn om dit te laten lopen.

Call of Duty Modern Warfare 3 een positief verrasing? Of  een flinke tegenvaller?!

Call of Duty Modern Warfare 3 belooft toch weer een positieve stap terug te worden. De movement in de game, de manieren waarop de singleplayer gespeeld kan worden en de zombie modus beloven in ieder geval weer een vermakelijke shooter voor dit najaar te worden.

Al blijf ik het toch een beetje merkwaardige keuze vinden om bij de lancering alleen maar remakes van oude levels in de multiplayer te stoppen. Ze zullen dus wel snel aan de bak moeten om nieuwe maps toe te voegen, zodat de game wel leuk blijft en je niet alleen maar de maps kunt spelen die je waarschijnlijk al helemaal kent. Al is het natuurlijk wel dat er een nieuwe generatie gamers is die deze klassieke levels nooit gespeeld hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *