Daddy Modus: Paw Patrol Niets Te Dol

In de app groep van m’n oude Destiny clan (Calamari Tuesday represent!) komt een foto binnen met de bijschrift; “Oeh! Zit al een tijdje te dubben of ik deze wil, is ie goed? Heb je de platinum al en hoe is ie op ps5?”. De afbeelding is die ‘jouw vrienden spelen nu’ van PlayStation waar ik stond met speelt nu Paw Patrol Niets Te Dol.

Op zo’n moment kan je praten als brugman, maar niemand wilde het geloven dat ik mijn zoon van toen nog anderhalf probeerde te interesseren in games. Ook al weet ik dat ze al lang en breed overtuigd waren, ik moest en zou mijn hardbevochte trophy verzameling beschermen waar ik vorig jaar met Elden Ring mijn 100ste platinum trophy gehaald heb en ja Paw Patrol is daar één van…

Ik wilde een poging wagen om mijn kleine man te interesseren voor de hobby waar ik zo veel plezier van heb. Het leek mij het beste om met iets te beginnen waar hij al interesse in heeft, namelijk Paw Patrol. Hij kan er geen genoeg van krijgen en ook het opstartscherm vond hij fantastisch en de walkthrough is al meerdere malen voorbij gekomen in zijn YouTube-Kids feed, dus dat kan niet fout gaan dacht ik zo. Nou, wel dus.

Een kind van ruim een jaar snapt niet dat je met de controller in je handen het (in dit geval) hondje op het scherm kan laten bewegen. Dat die twee dingen een direct verband met elkaar hebben wil, nee kan hij niet begrijpen. Jammer. Nu heb ik dus 2 games (ik had Peppa Pig ook maar gelijk in de aanbieding gekocht) die stof staan te verzamelen tot ik ze vergeet, of dat hij alsnog iets wil proberen. Zal je net zien dat hij tegen die tijd alleen maar Fall Guys of Rocket League wil spelen en ik met die twee pareltjes opgescheept zit..

Het heeft een paar pogingen en een paar het voordoen geduurd tot ik me besefte dat het ‘m echt niet ging worden. Erg jammer, maar er zijn ergere dingen. Het duurde ook best wel een tijdje voor ik bedacht dat hij het misschien wel leuk vond om te kijken als papa het speelt (geloof me, zodra je kinderen heb ga je over jezelf in derde persoon praten). Hij keek toen, en nu nog steeds complete playthroughs op YouTube, maar die vindt hij interessanter dan het in het echt op de tv te zien. Misschien komt het omdat hij dan even de macht over m’n telefoon of de tablet heeft.

Zo geschiedde het dus dat ik, met zoon op schoot, Paw Patrol Niets Te Dol heb uitgespeeld. Sterker nog, toen dat appje werd gestuurd was ik inderdaad de laatste paar trophies aan het opvegen om de game te bekronen met een platinum trophy. Mijn zoon had namelijk tijdens het spelen zich een paar keer op de controller geworpen waardoor dat dus niet in één keer ging.
Nu ik dit schrijf heb ik even gecheckt wanneer het was, en dat is dus precies een jaar geleden. Misschien is het tijd om het nog eens te proberen, ik zal jullie op de hoogte houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *