Natuurlijk sta je bij de meeste details stil als er iets groots verandert. In dit geval was dat grootse een kleintje. Mijn zoon kwam een paar jaar geleden onze realiteit eventjes flink opschudden. Al snel merkte ik dat hij het regelmatig wel een half uurtje volhield om mee te kijken als ik aan het gamen was.

Ik was daar zielsgelukkig mee, want dat ene uurtje in de avond waartoe je game-tijd is geminimaliseerd (als je die van moeders al kreeg) was ik zo moe dat ik liever gelijk ging slapen. Misschien heeft de titel het al weggeven, maar ik had niet helemaal nagedacht over wat ik hem liet meekijken. In mijn geval ging het niet helemaal goed met Assassin’s Creed Valhalla, de hoofdrol-viking die je mag besturen schopt en hakt erop los waar regelmatig een hoofd door het scherm tuimelt.

De geluiden van CoD Modern Warfare hadden me al vrij snel overgehaald om die maar niet bij hem te spelen. Ik had er uiteraard nooit bij stilgestaan dat mijn zoontje dat ook zou zien en dat het wellicht iets van impact op de kleine man zou hebben. Ik hoop dat we een beetje op tijd zijn gestopt met hem eraan bloot stellen. Hij heeft verder geen grote afwijkingen in zijn gedrag (zeg ik als trotse vader en niet tegenhouden door gebrek aan enige vorm van kennis of kunde).

Wat ik probeer te zeggen is dat ik destijds met het spelen van Valhalla mijn eigen ramen een beetje heb ingegooid. Het kleurrijke Fall Guys heeft een hoop goedgemaakt, maar het feit blijft dat ik sinds AC Valhalla het nauwelijks nog aandurf om te gamen met de (ondertussen) kleintjes erbij in de buurt. Wel probeer ik ze regelmatig te betrekken bij games zoals Kirby en Yoshi’s Crafted World waar ik zelfs de controller even uit handen heb gegeven (dat is een compleet ander verhaal).

Enfin, het is dus soms best mogelijk om een game te spelen met een (klein) kind erbij, maar maak alsjeblieft niet dezelfde domme fout als mij en check even wat je aan je kind voorschotelt. Is het gewelddadig in vergelijking met Peppa Pig? Dan is het waarschijnlijk niet helemaal geschikt voor jouw kleine..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *