Daddy Modus: Yoshi’s Crafted World

Poging twee om mijn veel te jonge zoon aan het gamen te krijgen. Ik heb, via marktplaats voor een redelijke prijs, Yoshi’s Crafted World gekocht. De game haalde een tijdje terug het nieuws omdat een streamer de game in zijn eentje co-op heeft gespeeld.

Hij liet de tweede speler doodgaan en is vervolgens de hele game doorlopen met speler twee als bubbel die achter hem aan zweeft, zonder de controller van speler twee ook maar één keer aan te raken. Ik las dat als volgt; Hmm, als mijn zoon niets doet, kan ik verder en denkt hij dat het goed gaat, als hij wel wat doet, dan gaat het goed en als hij in een ravijn valt, dan komt hij als een bubbel achter mij aan. Dit kan niet fout gaan!

Dit klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, en net als zo’n beetje alles wat te mooi klinkt om waar te zijn, is het ook te mooi om waar te zijn. Mijn zoon was precies oud genoeg om de controller vast te houden en iets met de stick en de knoppen te doen. De realisatie dat wat je met de controller doet ook invloed heeft op wat er op het scherm gebeurt, die is er nog niet, nou ja, niet in de positieve zin. Dit alles heeft niet echt geholpen met de gameplay en alvast even een spoiler, de game ligt nu (naast 2 andere) te wachten tot we ‘m wel samen kunnen spelen.

Wat er gebeurde is het volgende; We probeerde de game te spelen met twee joycon controllers. Ik met speler 1 zoonlief met speler 2. Jammer genoeg kan je met beide controllers de game pauzeren en naar allerlei willekeurige menu’s gaan. Ook is het zo dat beide spelers verder moeten gaan in het level om verder te gaan in het level. (ja, ik moest het ook even 2 keer lezen). Dat klinkt logisch, maar is dat niet als speler 2 een jong kind is.

Het is niet zo zoals bij andere co-op games (zoals bijvoorbeeld Sackboy) dat de achterblijver doodgaat en weer in de buurt spawned. Je ziet het natuurlijk al van verre aankomen, mijn zoon vond het heel leuk om het stickie naar links te duwen, terwijl we naar rechts moesten. Resultaat, pad-stelling.

Deze wist hij overigens alsnog in winst over te zetten door in het startmenu te geraken en op restart level te drukken, steeds weer. Leuk man, Yoshi’s Crafted World, dat kan echt niet fout gaan. Behalve dan als je het probeert te spelen met een kind van twee jaar en een beetje. De game mag op de stapel met My Friend Peppa Pig en Paw Patrol Niets Te Dol. Echt waar, ik zie het al gebeuren dat hij games in het algemeen totaal niet interessant gaat vinden. Maar ik blijf het proberen, vrees ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *