De PlayStation Showcase in trailers!

Sony heeft een flinke dosis games getoond tijdens de PlayStation Showcase. We hebben even alle trailers op een rijtje gezet!

De show begon met de onthulling van de eerste game van Haven Studios. De ontwikkelaar komt met Fairgame$ en lijkt veel weg te hebben van Payday, maar dan met een eigen twist. De studio kennen jullie misschien van de chef die daar werkt, want dat is Jade Raymond.

Daarna volgde de officiële onthulling van Helldivers 2. De ontwikkelaar liet vorig jaar al doorschemeren dat de game in ontwikkeling was gegaan, maar heeft nog even de tijd genomen voor de game voor het eerst te tonen.

EA werkt samen met Ascendant Studios aan Immortals of Aveum en deze actiegame verschijnt deze zomer. Om precies te zijn op 20 juli! Check hier nieuwe beelden.

505 Games en One More Level hebben Ghostrunner 2 uit de doeken gedaan. De sequel moet nog eind dit jaar in de winkels liggen.

Even dachten we dat Ghost of Tsushima 2 getoond werd, maar dat kon eigenlijk niet want de intro toonde al een andere ontwikkelaar. Echter kregen we de onthulling van Phantom Blade 2 en de game ziet er niet verkeerd uit en lijkt dus een beetje op eerstgenoemde game, maar dan met een vleugje Sekiro.

Sword of the Sea is de nieuwste game van Journey en Abzu en dat is ook wel te zien aan de stijl van de game. De game heeft nog geen releasedatum en ook kregen we nog geen gameplay te zien, maar de eerste beelden beloven veel goeds!

Devolver Digital en Croteam komen met een vervolg op de puzzelgame The Talos Principle en die kunnen we nog dit jaar verwachten!

Van de makers van Gris komen met het prachtige Neva, al blijft het nog onduidelijk wat ons precies te wachten staat en wanneer.

Ook zagen we de indiegame Cat quest Pirates of the Purribean en die staat voor 2024 in de planning.

Square Enix werkt aan een competitieve shooter die erg veel van Splatoon lijkt weg te hebben. Foamstars is in ontwikkeling voor de PlayStation 4 en 5.

In The Plucky Squire wisselen spelers 2D met 3D gameplay en dat ziet er eigenlijk best wel interessant uit. De game werd vorig jaar al aangekondigd en zal ergens dit jaar moeten verschijnen.

Teardown was tot voor kort een vernietigingssimulator exclusive voor de PC, maar komt dus nu ook naar de consoles. In een trailer zien we verschillende manieren om bepaalde voorwerpen op te blazen.

Zoals we al verwacht hadden, werd de remake van Metal Gear Solid: Snake Eater getoond en ook komt er een collectie van de eerste drie Metal Gear Solid games naar de PlayStation 5.

In Towers of Aghasba gaan spelers een oude beschaving opnieuw opbouwen en verkennen. De open wereld builder wordt volgend jaar verwacht.

Over iets minder dan een maand ligt Final Fantasy 16 in de winkels en vandaag kregen we de eerste verhalende trailer van de game te zien.

Remedy kwam daarna langs met de eerste trailer van Alan Wake 2, inclusief releasedatum (17 oktober 2023). In de game gaan spelers niet alleen aan de slag als de schrijver, maar ook een FBI-agente die diverse moorden in Bright Falls onderzoekt.

Assassin’s Creed Mirage is vandaag voorzien van een releasedatum en dat is op 12 oktober 2023. De trailer die werd getoond laat zien dat deze game qua gameplay weer een “echte” Assassin’s Creed zal worden!

In Revenant Hill gaan spelers aan de slag als de kat Twigs. De game speelt zich af in de jaren ’20 van de vorige eeuw.

Er komt een nieuw deel van de Cranblue Fantasy reeks, genaamd Relink. De game deze winter uit.

Street Fighter 6 krijgt misschien wel de meest originele fighter ooit, namelijk jijzelf! In de game maken spelers hun eigen legende! Over iets meer dan een week kun je er al mee aan de slag!

In Ultros gaan spelers een planeet verkennen waar een duivels wezen rondwaakt. Check de trailer voor meer info!

Daarna was het de beurt aan Towers of Fantasy, een MMORPG waarin de mensheid op de planeet Aida leven nadat de aarde vernietigt werd. De game van Perfect World heeft helaas nog geen releasedatum gekregen.

Het was al enige tijd stil rondom Dragon’s Dogma 2, maar daar kwam vandaag verandering in met een nieuwe trailer. De game van Capcom draait op de RE Engine en borduurt verder op het origineel.

Five Nights at Freddy’s Help Wanted 2 is in ontwikkeling voor de PlayStation VR 2. Check hieronder de eerste teaser!

We blijven nog even bij Capcom en de PlayStation VR 2, namelijk in de vorm van de VR modus voor Resident Evil 4. Helaas nog geen releasedatum, maar wel een onheilspellende trailer!

Vertigo Games heeft inmiddels al een flink scala aan VR-shooters gemaakt en daar zal later dit jaar Arizona Sunshine 2 aan worden toegevoegd!

En er komt nog meer knalplezier naar de PlayStation VR 2 in de vorm van Cross Fire Sierra Squad. De first person shooter heeft helaas nog geen releasedatum gekregen.

De shooter Synapse is daarentegen een stuk mysterieuzer. In de game kunnen spelers namelijk ook objecten naar vijanden slingeren.

Het wachten op Beat Saber is voor PlayStation VR 2 bezitters voorbij. De game is namelijk vanaf vandaag verkrijgbaar voor de nieuwe VR-bril van Sony. Ook kunnen spelers aan de slag met de Queen Music Pack.

Bungie gaat een oude game van hun zelf terug brengen naar de PlayStation 5, namelijk Marathon. De ontwikkelaar maakte destijds de games voor de Macintosh en het laatste deel stamt zelf uit 1996.

Ook werkt de ontwikkelaar aan de laatste uitbreiding van Destiny 2. De eerste teaser van The Final Shape is hieronder te zien en meer informatie wordt tijdens een Destiny Showcase op 22 augustus vrijgegeven.

Firewalk komt met de sci-fi avonturengame Concord, waarover we eigenlijk weinig kunnen melden. Ook de teaser lijkt weinig weg te geven.

Kraven the Hunter in Spider-Man 2

Miles Morales en Venom/ Spider-Man gaan hun krachten bundelen om Kraven de Hunter te stoppen. Sony sloot de PlayStation Showcase of met gameplay van Spider-Man 2 en de onthulling van de nieuwe bad guy. De game wordt dit najaar verwacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *