E3 2024, Switch 2 en meer in hoogtepunten van week 36

De nazomer is in volle gang, maar ook qua nieuws is het deze week lekker druk. Gelukkig hebben we het even voor jullie op een rijtje gezet!

Nieuws

Nu er al enkele maanden in Hollywood door schrijvers en acteurs wordt gestaakt, lijkt de staking zich ook uit te breiden naar de games-industrie. Het feit dat AI (kunstmatige intelligentie) veel van dit soort beroepen over kan nemen, willen de acteurs toch ergens hun onderkomen verdienen. Het lijkt er op dat ook wij last zullen krijgen van games die worden uitgesteld, als er niet snel een salarisverhoging wordt doorgevoerd.

Microsoft kwam eerder deze week al met Starfield naar Xbox Game Pass, maar komt later deze maand ook met Solar Ash (14 september) en Lies of P (19 september) naar de service. Ook zullen er een aantal games de dienst verlaten, namelijk:
• Amazing Cultivation Simulator (PC)
• Aragami 2 (Cloud, Console, and PC)
• Danganronpa V3: Killing Harmony Anniversary Edition (Cloud, Console, and PC)
• DC League of Super-Pets: The Adventure of Krypto and Ace (Cloud, Console, and PC)
• Fuga: Melodies of Steel (Cloud, Console, and PC)
• Metal Hellsinger (Cloud, Console, and PC)
• Sid Meier’s Civilization 6 (Cloud, Console, and PC)
• Tainted Grail: Conquest (Cloud, Console, and PC)
• Train Sim World 3 (Cloud, Console, and PC)

De ESA en Reedpop scheiden hun wegen, nadat men het eerder dit jaar niet voor elkaar kreeg een E3 te organiseren. De ESA zal echter wel gewoon een E3 willen fixen, al lijkt de focus nu al te zijn verlegt naar 2025. De E3 zal (als deze volgend jaar wordt gehouden) in ieder geval niet plaatsvinden in de Los Angeles Convention Center. Zullen ze voor een nieuwe locatie gaan? Of toch digitaal? Of is er al een streep doorheen gezet?!

Daarentegen weten we wel zeker dat we volgend jaar zomer weer naar de Summer Game Fest kunnen uitkijken. Geoff Keighley laat namelijk weten dat ze volgend jaar weer in Los Angeles van de partij zullen zijn.


Insomniac heeft al een aantal vijanden van Marvel’s Spider-Man 2 onthuld. Naast Venom en Kraven the Hunter zal ook Lizard (aka Dr. Curt Connors) zijn opwachting maken. In een afbeelding zien we de badguy in volle transfomatie!

Trailers van de week

Alan Wake duikt in de opvolger van de gelijknamige game weer in de Dark Place. Deze brengt hem in het fictionele New York, waar hij zelf al zo vaak over schreef. In een dev diary behandelen enkele ontwikkelaars (waaronder Sam Lake) wanneer de game zich plaatsvindt en of Alan Wake nu al meer kan met het duistere.

Later kregen we ook nog eens 11 minuten aan gameplay van Alan Wake 2!

EA Heeft hun nieuwe WRC-game EA Sports WRC officieel uit de doeken gedaan. De racegame van ontwikkelaar Codemasters zal op 31 oktober 2023 verschijnen. Als je de game pre-ordert, krijg je onder andere drie dagen eerder toegang en vijf VIP Rally Passes voor post-launch content.

Naast een nieuwe rally-game heeft EA ook een nieuwe UFC onthuld. UFC 5 verschijnt op 26 oktober voor de PC, PlayStation 5 en Xbox Series S/X.

Red Chain Games heeft een nieuwe flightsimulator aangekondigd, genaamd Supersonic Flight. In de game zullen piloten zichzelf als Tom Cruise uit Top Gun Maverick wanen. De game speelt zich af rond San Francisco en de eerste trailer ziet er veelbelovend uit!


Tussen al het geweld door is deze week eFootball 2024 gelanceerd. De game is nog steeds free-to-play en we zijn inmiddels wel benieuwd wat de veranderingen zijn ten opzichte van vorig jaar. Maar goed je kunt dus beginnen met de aftrap op de bekende platforms.

In een nieuwe Lies of P trailer worden een aantal van de wapens getoond. Zo zien we bijvoorbeeld de Bone-cutting Sawblade. Hoewel deze er indrukwekkend uit ziet, maakt het je wel een stuk langzamer en dus makkelijker een doelwit!

Geruchten

Het lijkt erop dat Warner Bros bezig is met de ontwikkeling van Hogwarts Legacy 2. Althans als we een goed geïnformeerde insider mogen geloven.


Rockstar zou niet alleen bezig zijn met de volgende GTA, maar ook achter de schermen druk bezig zijn met Red Dead Redemption 3. Opvallend detail is dat het wederom een gerucht is dat van MyTimeToShineH afkomt.


Nintendo zou volgens diverse websites (waaronder Eurogamer) tech demo’s van de Switch 2 hebben getoond tijdens de Gamescom. Terwijl het publiek het moest stellen met demo’s van Pikmin 4, Breath of the Wild en Prince of Persia, had Nintendo achter gesloten deuren de opvolger van de Switch.

Zo zou er een tech demo van Breath of the Wild getoond zijn, die de verbeterde hardware van de hybride console zou demonstreren. Dit betekent overigens niet per definitie dat de game een re-release krijgt, maar dat er een demo is gemaakt voor de nieuwe console.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *