Fallout 76 blijft beter worden!

Fallout is de beste sci-fi serie en dat is mijn ongezouten mening. Ik kan uren over de lore praten of waarom nuka cola world nog steeds het beste pretpark ooit is.

Fallout is een zeer uitgebreide gameserie die zich letterlijk overal op aarde kan afspelen, volgens de lore zijn de bommen overal gevallen en zijn er bijna tot geen landen gespaard gebleven. Dit alleen al maakt het een een fantastische setting.

Alle Fallout games zijn tot nu toe alleen nog maar in de Verenigde Staten gebleven en dat schept wel een beetje een standaard beeld van alle versies van power armors en wapens. Als we verder willen kijken zullen we moeten wachten tot Bethesda “the great pond” over gaat of we kijken naar de Fallout London mod.

Zelf heb ik em nog niet gespeeld en ik moet eerlijk zijn dat ik het ook niet echt volg (ik ben namelijk niet van de mods). Maar laten we terug gaan maar de VS en naar de games uit de serie die zich daar afspelen. De laatste paar jaren ben ik compleet in de ban van Fallout 76, als we het hebben over de semi gratis season pass (met Fallout first krijg je minimale extra’s) tot de complete lijst met cryptids.

Naast dat de seasons echt iets nieuws toevoegen zoals een nuka cola kermis waar je echt leuke goodies kan claimen, zijn er ook compleet nieuwe dagelijkse en wekelijkse uitdagingen. Ja soms voelt het als een grote taak om alles af te ronden en loop je gewoon een lijstje af.

Dat is teminste tot je echt in de multiplayer duikt, nu hoor ik mensen al zeggen “maar Fallout 76 is toch puur multiplayer” en daarop zeg ik ja en nee. Fallout 76 is een zogenaamde singlepayer mmo, ja je zit met 24 man op een gebied en je kan elkaar beroven van grondstoffen (gebeurd zeer zeer zelden). Maar de meeste missies kun je gewoon solo uitvoeren, wil je een basis gaan bouwen doe dat lekker waar je wil. Of wil je liever grondstoffen laten mijnen, neem dan een van de vele vuilnishopen of mijnen in. Zoek je meer singleplayer vermaak ga dan aan de slag met de vele dagelijkse uitdagingen.

Tuurlijk is er ook nog de multiplayer die uit zich voornamelijk in events en raids (bij gebrek aan beter woord) ga met vier man “the pitt” binnen en help de mensen die raider aanvallen moeten afslaan! Of ga met vier mensen richting de daily ops, een korte missie die je het liefst binnen acht minuten moet afronden. Red je de daily ops binnen acht minuten dan krijg je een mooie set van beloningen, van ammo to caps (geld eenheid binnen Fallout).

Nou komen we bij het beeld dat Fallout 76 heeft geschetst bij de meeste mensen namelijk de bugs de glitches en de vastlopers. Ik kan hier heel lang of kort over praten dus ik probeer het kort te houden. Fallout 76 was een buggy glitchy mess, toen de game net uitkwam was het geen goede game.

Ik wil niet eens slecht zeggen want het was zeer slecht, ik heb de game in 2020-2021 opgepakt. Toen de game uitkwam was het de grap van het internet en ik kan heel eerlijk zeggen, dat is anders tegenwoordig. De game is van van een zeer slechte game naar een vermakelijke 7.5/10 gegaan naar mijn mening.

De game is voor veel mensen toegankelijk en vraagt niet veel van je kennis over de vorige delen. Voor de mensen die dieper in de lore willen duiken of gewoon een degelijke maar vooral leuke semi-mmo willen spelen is het een geweldige game. De game is voor 90% singleplayer te spelen en als je wil samenspelen is de community nog steeds erg aanwezig en vooral aardig. Geef de game vooral een kans maar niet voor de volledige prijs. Steam heeft genoeg sales door het jaar heen, en de game is vaak in de aanbieding. Voor 10 – 15 euro is het prima game die genoeg te bieden heeft zonder subscriptie, waar wacht je nog op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *