Game Awards, GTA 6 en meer in hoogtepunten week 49

Het jaar nadert langzaam het einde en ook deze week was er weer een hoop te beleven, waaronder de Game Awards en de eerste trailer van GTA 6!

Nieuws

Xbox baas Phil Spencer laat weten dat Microsoft één miljard dollar per jaar in Xbox Game Pass pompt. De service is inmiddels niet meer weg te denken bij PC en Xbox-gebruikers, maar zal volgens de Xbox chef niet naar PlayStation en Nintendo komen. Ondanks dat er volop over gespeculeerd wordt.

Goed nieuws voor de Crysis-fans onder ons. Het vierde deel (dat bijna twee jaar geleden werd aangekondigd) is ondanks een hele lange stille periode nog steeds in ontwikkeling. Volgens general manager David Fifield werkt er een “geweldig team” aan de game.

EA kwam deze week met wat slecht nieuws. Het heeft een aantal medewerkers van Codemasters moeten ontslaan. De uitgever ontsloeg eerder al 6% van de werkgevers vanwege een crisis die de industrie plaagt.

Trailers van de week

Gamers keken wereldwijd misschien wel meer uit naar de trailer van GTA 6 dan naar de Game Awards. In de nacht van dinsdag werd de trailer dan toch iets eerder vrijgegeven, maar het moge de pret allesbehalve drukken!

Bovendien brak de trailer van GTA 6 ook een record: binnen 12 uur werd de trailer door meer dan 60 miljoen gamers bekeken!
BioWare heeft een korte trailer van Dragon Age: Dreadwolf vrijgegeven. Daarin zien we heel kort wat van de omgevingen uit de game. Ook zien we dat we volgend jaar zomer de volledige onthulling kunnen verwachten.

Sinds gisteren kunnen Sea of Thieves spelers hun eigen server starten om te voorkomen andere spelers tegen te komen. Hoe dat precies werkt, wordt in de onderstaande video uitgelegd.

Call of Duty Warzone heeft niet alleen nieuwe gameplayelementen gekregen, maar ook een compleet nieuwe map. Deze vindt plaats in Urzikstan, die je ook kent van de singleplayer van Call of Duty: Modern Warfare 3.

Begin volgend jaar komt de remaster van The Last of Us Part 2 uit en daarin zal de nieuwe modus No Return haar opwachting maken. De modus wordt in onderstaande video nog verder uitgelicht.

LEGO en Fortnite zijn een samenwerking aangegaan en het resultaat lijkt erg belovend. Je hoeft niet meer te wachten om de game te spelen, want deze is al online gegaan. Val je nu ook niet als een blok voor deze game?!

Geruchten

Volgens Redittor PapaGenos wordt Metroid Prime 4 niet uitgebracht door de staat van de cutscenes uit de game. Dit zou niet representatief genoeg zijn om uit te brengen. Het is inmiddels alweer zeven jaar geleden dat de game werd aangekondigd en eerlijk gezegd verwachten we voorlopig nog geen nieuws over de game.

The Game Awards

De Game Awards werden in de nacht van donderdag op vrijdag gehouden worden en we hebben een overzichtelijke samenvatting gemaakt van alle aankondigingen en trailers die er werden getoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *