Games van 2024: Suicide Squad Kill the Justice League

In 2020 kondigde Warner Bros zowel Gotham Knights als Suicide Squad: Kill the Justice League aan. Hoewel eerstgenoemde velen niet wist te overtuigen, hebben we toch wel vertrouwen in het werk van Rocksteady?!

Weinig voorspoedigs

In Suicide Squad: Kill the Justice League gaan spelers aan de slag als een van het groepje gestoorde vijanden. Ze zullen het op moeten nemen tegen de good guys die helemaal doorgedraaid zijn.
Net als het verhaal van de game lijkt ook de game zelf niet veel goeds te voorspellen. Het is namelijk naar mijn idee veel te stil rondom een game die over een maand al in de winkel moet liggen. Er zijn ook eigenlijk nergens previews te lezen en ook qua trailers lijkt Warner Bros niet uit te pakken.

Daarnaast is de game al een keer met een jaar uitgesteld (wat ook een goed teken kan zijn) en zijn er in de vier jaar dat de game officieel zijn ook darius sadeghian (Studio Product Director) en Nathan Burlow (mede-grondlegger van Rocksteady) bij het bedrijf opgestapt. Het hoeft uiteraard niks te betekenen, maar het zijn vaak wel van die dingen die gebeuren bij een game die (niet) goed binnen komen.

Maar goed in de co-op game nemen de schurken van de Suicide Squad het op tegen de door Brainiac gehersenspoelde helden en onderdanen. Argus commandant Amanda Waller stelt daarvoor het groepje samen dat bestaat uit Deadshot, Harley Quinn, Captain Boomerang en King Shark, dat ervoor moet zorgen dat het niet nog erger uit de hand loopt in Metropolis.

Elk personage heeft dan ook zijn eigen iconische wapens en gadgets en het komt er eigenlijk op neer dat het een third person actie-game/ looter-shooter is en het veel knal en vliegwerk gaat worden, zoals in de onderstaande trailer te zien is.

Qua gameplay ziet het er overigens allemaal wel gelikt uit, al vraag ik me wel af hoe lang dit ook daadwerkelijk leuk blijft en hoe dit werkt qua matchmaking en dergelijke. Wat ik wel weet is dat wapens gekocht kunnen worden en mogelijk zelfs ook geüpgraded worden, maar hoe precies is nog een mysterie. Wel is het mogelijk om de game alleen te spelen en dan zullen drie bots de andere rollen op zich nemen en kun je (tussen de gevechten door) van personage veranderen.

Hoe dan ook weten we nog niet voldoende om helemaal overtuigd te raken van Suicide Squad: Kill the Justice League, maar hopen we natuurlijk wel volgende maand van onze stoelen geblazen te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *