Gamescom previews, PlayStation Plus prijzen en meer in hoogtepunten week 35

De week zit er alweer op en een aantal zullen er al op school zijn geweest, maar ook een deel had deze week nog vakantie. Ook in de game-industrie was weer genoeg te doen.

Gamescom previews/ hands-on

Wij waren vorige week aanwezig in de Koelnmesse in Keulen en hebben een aantal games onder de loep mogen nemen. Zo ging onze Benjamin met Like A Dragon Gaiden: A Man Who Erased His Name aan de slag, net als de Dimension Shellshock DLC voor Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge en was Niek onze bankovervaller in Payday 3.

Vorige weekend kon je ook al de previews lezen van games als Alan Wake 2, Starfield en gingen we wat dieper in op de singleplayer en DMZombie modus van Call of Duty Modern Warfare 3.

Nieuws

Rockstar moet waarschijnlijk op zoek gaan naar een nieuwe schrijver. Michael Unsworth, die onder ander mee hielp met de verhalen van Red Dead Redemption (en diens sequel) GTA 4 en 5, Max Payne 3 en L.A. Noire is namelijk opgestapt bij de GTA-ontwikkelaar. Het is op dit moment niet bekend wat de beste man verder gaat doen.

Als we Stephen Kick, CEO van Nightdive Studio, mogen geloven staat de remaster van The Darkness bij de ontwikkelaar op de lijst. Of dit betekent dat de game al wordt ontwikkeld of dat deze pas komt als het bedrijf andere remasters klaar heeft, is op het moment van schrijven niet bekend. Het is in ieder geval wel goed nieuws voor degene die hier op zitten te wachten!

Lara Croft komt binnenkort naar Call of Duty. In de Modern Warfare 2/ Warzone Season 5 Reloaded update zal er een speciale bundel met de bekende archeoloog verschijnen, inclusief haar twee Mach-5 wapens en Ice Axe.


Sony gaat alle prijzen van de PlayStation Plus-abonnementen omhoog gooien. De standaard (essential) gaat met 12 euro omhoog naar €71,99 (per jaar), Extra gaat naar €125,99 (was €99,99) per jaar en Premium wordt € 151,99 (was 119,99). De prijzen per maand en kwartaal zullen overigens niet meegaan in de prijsverhoging.

Nintendo heeft deze week tijdens een Nintendo Direct voor Super Mario Bros Wonder een nieuwe versie van de Switch onthuld. Het gaat om een “Mario rode” OLED-versie van de hybride console.

Mario Nintendo Switch OLED

Trailers van de week

Tijdens de zojuist genoemde Direct werd ook de eerste gameplay van Super Mario Bros Wonder getoond. Daarin zien we nieuwe power-ups voor Mario en zijn vrienden.

Mortal Kombat 1 verschijnt over ruim twee weken en uiteraard hoort daar een launch trailer bij. Daarin is een hoofdrol voor niemand minder dan Dave Bautista.

Counter-Strike 2 is deze week voor het eerst getoond. In de video wordt Premier behandeld, een competitieve modus waarin je kunt strijden om de beste CS-er te worden van jouw regio, maar ook van de wereld!

Lies of P is een van de soulslike games die binnenkort zal verschijnen. In een nieuwe trailer krijgen we zeven minuten aan gameplay van de game over Pinokkio.

Geruchten

Volgens Nick Baker van de XboxEra-podcast is de ontwikkeling van Gears 6 verder dan gedacht. Eerder werd er vanuit gegaan dat The Coalition de focus pas na het annuleren van twee onaangekondigde games op Gears 6 had gelegd, maar het blijkt toch anders in elkaar te steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *