God of War trilogie, Summer Game Fest en meer in hoogtepunten van week 1

Welkom allemaal bij de eerste nieuwsoverzicht van het jaar 2024. De week was wat korter door oud en nieuw, maar we hebben toch nog wat nieuwtjes voor jullie bij elkaar gesprokkeld!

Nieuws

Het jaar begon slecht voor First Contact Entertainment. De ontwikkelaar van onder andere de Firewall-games heeft helaas het besluit moeten nemen om de studio te sluiten. Volgens het bedrijf was er gewoonweg niet genoeg steun voor VR en kon men niet geld erin blijven pompen.

Ook Sony begint het jaar niet echt lekker. Het bedrijf heeft namelijk een boete van 13,5 miljoen dollar gekregen omdat het third party controllers zou saboteren. Sony zou features hebben gemaakt, waardoor controllers van andere merken niet meer naar behoren zouden werken.

Beter nieuws kwam er van Geoff Keighley die bevestigde dat aankomende zomer de Summer Game Fest weer wordt gehouden. Alhoewel dit nooit zoiets gaat worden als de E3 is het toch wel leuk om een alternatief te hebben, gezien de show in Los Angeles nooit meer terug zal keren.

CD Projekt Red heeft geen behoefte om over te worden genomen door een van de platformhouders/ grote uitgevers uit de industrie. Het bedrijf is namelijk jaren bezig geweest om te komen waar ze nu zijn en verwachten in de komende jaren alleen maar groter te zullen worden. Dit doet men onder andere door twee studio’s in de VS en Canada te openen.

Daarnaast kwam het bedrijf met goed nieuws over de Phantom Liberty uitbreiding van Cyberpunk 2077: daarvan zijn namelijk al meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht.

Disney heeft per ongeluk laten weten wanneer we Star Wars: Outlaws kunnen verwachten. Hoewel Ubisoft alleen liet weten dat de game dit jaar zal verschijnen, meldde “het huis van de muis” dat de game eind 2024 moet verschijnen.

MSI lijkt de concurrentie met de Steam Deck en ROG Ally aan te gaan en teased hun handheld-pc. Zeer waarschijnlijk wordt deze aangekondigd tijdens CES 2024 die aankomende week plaatsvindt.

Microsoft heeft de eerste games onthuld die deze maand naar Xbox Game Pass zal komen. Met Assassin’s Creed Valhalla, Hell Lett Loose en Resident Evil 2 zitten er een aantal pareltjes tussen.

Trailers van de week

Sony heeft een trailer vrijgegeven waarin men de games laat zien die sowieso dit jaar nog verschijnen. Daarin uiteraard The Last of Us: Part 2 remastered, maar ook Rise of the Ronin, Tekken 8, Pacific Drive en veel meer!

Opvallend detail is dat Metal Gear Solid Delta: Snake Eater en Silent Hill 2 remake in de trailer voorbij komen. Daarvan was tot voor kort niet bekend wanneer die uit zouden komen.
Ook Dragon’s Dogma 2 komt dit jaar uit en Capcom heeft deze week een 18 minuten lange durende gameplay trailer vrijgegeven!

Ubisoft komt later deze maand met Prince of Persia: The Lost Crown en in een nieuwe trailer krijgen we meer te zien van het avontuur van Zargon.

Geruchten

Volgens journalist Jeff Grubb kunnen we een remaster of zelfs remake (laten we het hopen) van de originele God of War-trilogie verwachten. Hij hoort er wat vage geluiden over in de wandelgangen, maar weet dus niet of het een remaster of remake wordt. Het zou toch vet zijn als we het twintig jarig bestaan van de eerste game kunnen vieren met een remake van de eerste drie games?!

Voor de gamers die uitkijken naar Marvel’s Blade: je geduld wordt mogelijk nog op de proef gesteld. Er wordt namelijk gesuggereerd dat de game pas in 2027(!) zal verschijnen. Het enige positieve wat we kunnen bedenken is dat Arkane Lyon hiernaast dan toch aan Dishonored 3 werkt?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *