GTA 6 “sowieso” eind 2025, Devolver Direct aangekondigd en meer in hoogtepunten week 21

Deze week verschenen er een aantal interessante games en ook wij gaan dit weekend ermee aan de slag. Wat dat betreft vinden wij het niet heel erg dat het geen fantastisch mooi weer wordt. Voor het zover is, hebben we nog even de hoogtepunten voor jullie op een rijtje gezet!

Nieuws

Afgelopen week werd bekend dat er in het jaar 2023 ruim 1,5 miljard werd gespendeerd in de Nederlandse game-industrie. Dit was een opmerkelijke stijging van 20 procent ten opzichte van de 1,25 miljard euro van vorig jaar.

Na de corona-uitbraak werd er eigenlijk verwacht dat de markt iets zo krimpen, maar gamen blijft gelukkig nog steeds populair. Daarentegen was de meest begeerde console (de PlayStation 5) ook veel beter te verkrijgen, dus dat zou ook wel het een en ander verklaren.

Naughty Dog’s president Neil Druckmann wil met hun nieuwste game de mainstreamblik op gamen veranderen. De studio werkt aan een nieuwe game, maar lijkt dus een nieuw mijlpaal te willen bereiken.

De PC-versie van Ghost of Tsushima heeft een record van PlayStation op Steam verbroken. De game wist de meest spelers gelijktijdig aan te trekken, althans qua singleplayergame. Met 77.154 spelers wist het God of War (73.592 spelers) te verslaan. Wij zijn ook aan de slag met de game en hoewel het niet veel vernieuwender is dan het origineel blijft het toch een parel om te mogen spelen!

Devolver Digital gaat in de nacht van 7 op 8 juni een nieuwe Direct houden en dat zal om 2 uur ’s nachts gebeuren. De 20 minuten durende show zal een aantal nieuwe games tonen en we kunnen natuurlijk ook weer de gebruikelijke satire verwachten.

Nintendo heeft sinds drie jaar weer een studio overgenomen en dit keer is het Shiver Entertainment. De ontwikkelaar hielp mee met de Switch-ports van onder andere Hogwarts Legacy en Mortal Kombat 1. Ondanks de overname zal de studio zich ook nog met haar multiplatform titels bezig houden.

Senua’s Saga: Hellblade 2 is nog maar net uit, maar het volgende project van Ninja Theory heeft al het groene licht van Microsoft gekregen. Het zou niet gaan om het “experimentele project” Project Mara, maar een andere nog onbekende game.

Vorige week maakte GTA-uitgever Take-Two Interactive duidelijk dat Grand Theft Auto 6 in het najaar van 2025 zou verschijnen en deze week benadrukt de CEO Strauss Zelnick dat hij ervan is overtuigd dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Al weten we natuurlijk ook wel hoe het de laatste games van Rockstar is vergaan, toch?!

Trailers van de week

Black Myth: Wukong belooft in de nazomer een flink aantal zware gevechten voor te schotelen en de onderstaande trailer laat dat nog eens even goed zien!

Er is een 20 jaar oude interview met wijlen Saturo Iwata online verschenen, waarin de voormalig directeur van Nintendo het onder andere over de Nintendo Revolution (later bekend als de Wii) heeft.

Fortnite gaat in het volgende in-game seizoen samenwerken met Fallout en de eerste beelden tonen wat er te wachten staat.Naast de T-60 Power Armor is er ook een samenwerking met Mad Max. Hierdoor verandert een deel van de map in een “wasteland”. Er lijkt veel focus op gevechten met voertuigen te komen, aangezien deze nu te voorzien zijn met mini-guns en granaatwerpers.

Geruchten

Microsoft lijkt gas te willen geven voor de nieuwe generatie Xbox en deze zou volgens de laatste geruchten al in 2026 moeten verschijnen. Hiermee hoopt het bedrijf een soortgelijke voorsprong, als de Xbox 360 destijds had, op te kunnen bouwen.

Ook wordt er bij het bedrijf nog gewerkt aan een handheld Xbox voor de huidige generatie console, die de concurrentie aan moet gaan met handhelds als de Lenovio Legion, de ROG Rally en de Steam Deck.

Capcom gaat mogelijk opnieuw de eerste Resident Evil remaken. De game zou gepland staan rond de viering van het dertig jarige bestaan van de reeks en dat is overigens pas in 2026. Naast deze game heeft de uitgever ook nog een negende deel in de ontwikkeling, die begin volgend jaar moet verschijnen.

Volgens Jez Corden van Windows Central gaat Microsoft tijdens de Xbox Games Showcase meer bekendmaken over hun mulltiplatform-strategie. Het bedrijf zou graag hogere marges willen behalen en dat zou kunnen door (oude) exclusives naar andere platformen te brengen. Intern heeft dit zelfs a de codenaam Latitude hebben gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *