Hands-on: Black Myth Wukong – aangename Gamescom verrassing!

Het is soms leuk om op een game af te stappen omdat het toch een bepaalde hype blijkt te hebben. Nadat eerder tijdens de gamescomweek een rij van vijf uur(!) voor Black Myth Wukong stond, wilde ik toch weten waar de fuzz over ging!

Soulslike met Chinese Folklore

Black Myth Wukong is een game gebaseerd op de Chinese roman Journey to the West en daarin speel je een aap, die gebaseerd is op Sun Wukong (King Monkey). Op de beurs krijg je 30 minuten de tijd om vier verschillende bazen te verslaan.

Je kon er zelfs een t-shirt winnen als je een goede score achterliet, maar daarvoor werd al gehint dat je een tweede keer terug moest komen. Het is een leuk item om te hebben, maar voor mij niet
de moeite waard om 5 uur voor in de rij te staan.

Maar goed de game leunt dus heel erg op de populaire Soulslike formule en dat was ook goed te merken. De bazen hadden allen (ik kwam uiteindelijk tot de derde) hun eigen aanvallen en tricks om je uit de tent te lokken.

Zo was de tweede baas een aap genaamd Elite Macaque Chief en die liet dus letterlijk een scheet in mijn richting om even te laten weten dat hij letterlijk schijt aan mij had. Om vervolgens ook nog even uitdagend voor mij te staan wapperen met zijn handen. Och wat werd het toch moeilijk om rustig te blijven!

Black Myth Wukong

Herkenbare gameplay

Het nadeel van deze competities en de korte duur van een demo en de focus op de bazen, blijft toch het feit dat je niet echt op een lekkere manier de controls leert. Ja je weet wat alle knopjes doen, maar wat het precies inhoud blijft een groot vraagteken.

Zo zijn er diverse “stances” en begreep ik dat deze verschillende lichte en zware aanvallen met zich meebrengen, maar heb er helaas te weinig mee gedaan om er wat dieper op in te kunnen gaan. Ik was natuurlijk veel te druk met de verschillende bazen te ownen (*ahum*)..
Wel waren er een (max) viertal spells die je tot je beschikking had. Die varieerde van defensieve spells, zoals de mogelijkheid om je zelf tijdelijk in steen te veranderen tot aanvallende spells en zelfs de mogelijkheid om in een soort ultieme vorm het gevecht aan te gaan.

In het laatste geval kun je blijven switchen tussen de twee gedaantes, waarbij de ultieme vorm voor sterkere aanvallen zorgt. Echter zal je voor het gebruiken van deze spells wel je mana moeten aanvullen, dus je zult niet onbeperkt spells kunnen inzetten. Bovendien is deze vorm veel groter dan je standaard formaat en voelt je personage meer als een tank aan, in tegenstelling tot de soepele krijger die je normaal bent.

Het zorgt uiteindelijk wel voor dat de game heel herkenbaar is en zelfs net zo onvergeeflijk kan zijn als de games die dit genre op de kaart hebben gezet.
Je zult je misschien afvragen wat de game nou zo uniek maakt, want het klinkt op de stances na misschien als een kopie van een soulslike game, maar dat is het niet helemaal. De perfecte duik (perfect dodge) zorgt er namelijk voor dat de vijand(en) om je heen even in slow motion bewegen.

Het geeft een extra kick als je het perfect weet uit te voeren, gezien het risico dat je net te laat bent. Echter ligt het risico op de loer dat je daardoor toch greedy gaat worden en dat is iets wat je in dit soort games toch echt onder controle moet hebben!
Black Myth Wukong

Aangename verrassing

Uiteindelijk heeft dit onverwachte bezoek aan een game die ik anders zeer waarschijnlijk links had laten liggen voor een aangename verrassing gezorgd. Black Myth Wukong is een zeer vermakelijke uitdagende game en ziet er daarnaast ook erg aantrekkelijk uit. Ik kan in ieder geval niet wachten om heel vaak dood te gaan zodra deze game in de zomer van volgend jaar zal verschijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *