HYENAS is een hero based, multiplayer, extraction shooter en wordt ontwikkeld door Creative Assembly. Tijdens Gamescom 2023 had ik de mogelijkheid om deze titel uit te proberen. Er zijn tegenwoordig veel hero shooters op de markt, waardoor HYENAS in een zee met competitie duikt. Zo heb je games als Overwatch, The Finals, maar ook titels die verschillende “hero aspecten” implementeren. Denk hierbij aan Battlefield 2042, Rainbow Six Siege en Valorant. Wat maakt HYENAS uniek vergeleken met de competitie en is de game überhaupt waard om te spelen?

In het kort: ja. HYENAS is een leuke shooter waar je niet te kort komt aan vermaak, waardoor het wel waard is om te spelen. Zoals aangegeven is de game een hero based, multiplayer, extraction shooter. Dit betekent dus dat het zich met name richt op PvP gameplay en deze gameplay heeft een grote learning curve. Dit komt in de vorm van verschillende operators, maps, beweging en zero gravity gameplay. Het grootste probleem tijdens mijn ervaring was dat ik meteen PvP heb gedaan. Daarom raad ik aan om eerst te beginnen met de PvE mode. Dit zorgt ervoor dat je de bovengenoemde aspecten onder de knie begint te krijgen. Dit heeft me geholpen, omdat ik hierdoor meer plezier uit de gameplay heb gehaald. Spelers zullen verschillende aspecten kennen van andere games. Bijvoorbeeld het openen van een cache waarin verschillende items zijn, pingen van objecten/personen, self revives en het reviven van teamgenoten om er een paar te noemen.

HYENAS hands on

Dat hebben gezegd is er één element wat de titel uniek maakt en dat is de zero gravity gameplay. In vrijwel alle locaties in een map heb je de mogelijkheid om “zero gravity” aan te zetten. Hiermee kun je op een andere manier door de map bewegen. Het is over het algemeen vrij langzaam, dit helpt met combat; maar als je op een degelijke snelheid wil bewegen is het verstandig om de mini boost te gebruiken. Het bestuurt erg fijn, waardoor dit een enorm pluspunt is voor HYENAS.

Het is moeilijk om aan te geven voor wie HYENAS precies bedoeld is. De dialoog deed me denken aan Borderlands, maar niet op een hele goede manier. Dat komt omdat ik zelf niet geniet van zo’n vorm van dialoog in games, dus dat komt neer op wat je persoonlijk leuk vindt. Zero gravity maakt de game uniek, maar daarnaast komt het erg overeen met andere soorten games in het genre. Het is ook moeilijk om de art style te bepalen van de game, omdat het tussen realistisch en onrealistisch is. Daarom is het moeilijk om HYENAS daadwerkelijk aan te raden op basis van mijn ervaring. Er komt een closed beta van het spel op 31 augustus en dat zal beschikbaar zijn op PC via Steam. Als je de mogelijkheid hebt om het te proberen raad ik het aan, omdat je zo een duidelijk beeld krijgt van het spel. Op dit moment is er geen releasedatum van HYENAS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *