Hogwarts Legacy succes, Last of Us seizoen 2 en meer in hoogtepunten week 2

Ook de tweede week van het jaar is weer voorbij gevlogen. Deze week was er ook weer genoeg nieuws te melden!

Nieuws

Activision lijkt in een Tweet te hinten naar de komst van een nieuwe Spyro game. In 2018 bracht men al de originele trilogie uit en nu lijkt men dus een vierde deel te teasen.

Xbox-eigenaren kunnen dit voorjaar eindelijk aan de slag met Final Fantasy 14 Online. Volgende maand zal er zelfs een open beta worden gehouden!

Warner Bros heeft laten weten dat er 22 miljoen exemplaren van Hogwarts Legacy zijn verkocht. Het succes doet smaken naar meer en dat begint natuurlijk met Harry Potter: Quidditch Champions, maar het lijkt erop dat het bedrijf meer in petto heeft!

Nintendo wil ook wat meer doen met hun eigen IP’s, maar gaat buiten huis zoeken naar ontwikkelaars ervoor. Eerder deed men dat al voor Star Fox Zero met Platinum, WayForward voor de Advance Wars remakes en MercurySteam voor de Metroid franchise. Volgens Chris Dring van GamesIndustry voert Nintendo al met drie ontwikkelaars gesprekken over het gebruiken van hun IP’s voor nieuwe games!

Sony heeft tijdens het CES een update gegeven over de Horizon en God of War series, die respectievelijk naar Netflix en Amazon Prime komen. Het duurt nog wel even voor we de series te zien krijgen, maar het schrijven van de series is wel begonnen!

Daarnaast heeft HBO de actrice gevonden die Abby zal vertolken in het tweede seizoen van The Last of Us. Kaitlyn Dever zal namelijk volgend jaar te zien zijn in de serie, net als Young Mazino die de rol van Jesse op zich neemt en Isabela Merced zal Dina vertolken.

Trailers van de week

Prince of Persia: The Last Crown zal een Deluxe edition krijgen en in een video worden de extra’s getoond.

Mocht je geïnteresseerd zijn door de game is er nu al een demo ervan te downloaden!

Dead by Daylight gaat een Alan Wake DLC krijgen, maar behalve dat het personage zijn opwachting zal maken, is er nog niks bekend over de inhoud van de DLC..

Tekken 8 is een van de games waar we dit jaar naar uitkijken en in een nieuwe trailer zien we hoe Panda in actie komt.

Dit jaar komt de remake van Alone in the Dark en wat is er nou beter dan 16 minuten aan gameplay? Nou, 17 minuten!

TeamKill Media, bekend van Quantum Error, komt met een nieuwe dinoshooter genaamd Son and Bone. In de game volgen spelers het avontuur van sheriff Sam Judge, die per ongeluk op een andere wereld geteleporteerd. De taak is natuurlijk om hier zo snel mogelijk vandaan te komen.

In een nieuwe Mario vs Donkey Kong trailer worden alle vernieuwingen getoond. De game wordt op 16 februari verwacht, exclusief voor de Nintendo Switch.

In Banishers: Ghosts of New Eden neem je het niet alleen op tegen spoken, maar zul je er ook mee samen moeten werken. Althans als Antea en Red hun liefde niet op het spel wil zetten!

Atari komt op 28 maart met een mini-versie van de Atari 400. De console die in 1979 is voorzien van 25 games (waaronder Berzerk, Boulder Dash, Capture the Flag, Lee, Millipede, Miner 2049er, Missile Command, M.U.L.E, Star Raiders 2 en Yoomp), een HDMI-kabel en een controller. De 400Mini zal voor 119,99 dollar in de winkels liggen.

Naughty Dog komt met een documentaire van The Last of Us 2, genaamd Grounded II. De documentaire werd eigenlijk geschrapt vanwege Covid, maar nu de remaster uit is, wilde de ontwikkelaar toch laten zien wat er allemaal achter de schermen gebeurde.

Geruchten

Wederom wordt er weer gesproken over de remake van de eerste Metal Gear Solid. Dit keer is het de Spaanse website Areajugones, die vaker juiste informatie lekt, wat meldt dat hoewel Konami nu de prioriteit bij Metal Gear Solid Delta: Snake Eater ligt, maar ook aan de andere remake werkt.

Ook wordt er geroddeld over een mogelijk Xbox Direct voor deze maand. Het zou volgens Redditor Zantorn in de week van 14 januari plaats moeten vinden en er zal ook dit jaar weer een shadow drop gaan bevatten. Vorig jaar gebeurde dat ook al met de game Hi-Fi Rush.z
Inmiddels is dit gerucht dan ook bevestigd door Microsoft. Op 18 januari zal de Xbox Developer Direct plaatsvinden om 21:00 onze tijd. Daarin zullen sowieso de games Avowed, Indiana Jones, Senue’s Saga: Hellblade 2, Ara: History Untold en the Elder Scrolls Online worden getoond.

Over Indiana Jones wordt overigens nog meer geroddeld. De game zou mogelijk Indiana Jones and the Great Circle gaan heten. Dit doordat Bethesda een handelsmerk ervan zou hebben vastgelegd, met bijbehorende websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *