James Bond, Spider-Man 2, Modern Warfare 3 en meer in hoogtepunten week 45

Vele van jullie zullen al vast aan de slag zijn met Call of Duty: Modern Warfare 3, maar deze week was er nog een genoeg ander nieuws te vinden!

Nieuws

IO Interactive heeft enige tijd geleden een James Bond-game aangekondigd, maar hoopt uiteindelijk meerdere games uit de serie te zullen maken. De games zullen niet gebaseerd zijn op de films en dus hun eigen verhaal moeten vertellen. Wij kijken in ieder geval uit naar de beelden van de eerste game!

Fortnite keerde vorige week terug naar diens oorspronkelijke map en dat heeft Epic Games ook gemerkt ook. De game werd weer immens populair!


Ark: Survival Ascended heeft een releasedatum gekregen voor Xbox en PC. De remake van de uit 2017 stammende Ark: Survival Evolved zal namelijk op 14 november verschijnen. PlayStation-eigenaren zullen moeten wachten tot nader orde.

Naughty Dog heeft deze week het gerucht ontkracht, waarin werd geclaimd dat de standalone game van The Last of Us multiplayer geannuleerd zou zijn. De uitgever is er nog druk mee bezig en neemt de tijd ervoor. Ze maken zelfs extra tijd vrij om het project zo goed mogelijk af te kunnen leveren.

Nintendo heeft deze week hele goede cijfers gepresenteerd. Het bedrijf noteerde over de eerste half jaar van 2023 een recordwinst van bijna 5 miljard euro! Dit had men onder andere te danken aan de release van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en de Super Mario Bros Movie.

Ondanks het aanhoudende succes heeft “Big N” ook een kleine vertraging opgelopen in hun uitbreiding van hun bedrijf. Het zogenaamde Development Centre Building No. 2 wordt pas in 2028 in gebruik genomen in plaats van 2027. Het bedrijf wil het gebouw namelijk nog groter maken.

Een bijkomend voordeel van het succes van Nintendo is het feit dat er een live-action verfilming van The Legend of Zelda gaat komen. De film wordt gemaakt door Shigeru Miyamoto en Avi Arad, bekend van veel Marvel-producties (buiten het MCU). Wij zijn erg benieuwd of dit dan gaat betekenen dat Link na jaren weer een stem zal krijgen..

Ook Sony heeft hun financiën gepresenteerd. Het Japanse bedrijf noteerde een winst van 6,5 miljard dollar over het tweede kwartaal. Van de PlayStation 5 werden 4,9 miljoen exemplaren verscheept. Daarmee komt het totaal op 46,6 miljoen exemplaren.

Ondanks dat Spider-Man 2 niet in dat kwartaal verscheen, is de game ook een enorm succes. De game is alleen voor de PlayStation 5 verkrijgbaar, maar wist alsnog ruim 5 miljoen exemplaren aan de man te brengen.

Ondanks alle positieve nieuwtjes van Sony, liet de platformhouder wel weten dat zes van de 12 live service games zijn uitgesteld. De games stonden gepland om voor 2026 te verschijnen, maar dat zal dus wat langer duren. Welke games het zijn, blijft een groot vraagteken.

Trailers van de week

Gran Turismo 7 heeft de zogenaamde Spec II-update gekregen en die heeft niet alleen het introfilmpje veranderd, maar ook zeven bolides aan de game toegevoegd, net als een nieuwe track en diverse features.

EA WRC is sinds afgelopen vrijdag verkrijgbaar en daar hoort natuurlijk een launch trailer bij!

Alone in the Dark is een van de grote games die 2024 gaat inluiden en in een nieuwe trailer proeven we alvast de sfeer van de game.

Drive Rally belooft een waar race spektakel te worden. In de game zal namelijk een hele bekende acteur naast je in de auto zitten!

BioWare heeft drie jaar geleden de nieuwe Mass Effect al aangekondigd en hoewel we nog even op de game moeten wachten, werd er deze week toch een teaser vrijgegeven op 7 november (ook bekend als N7 Day).

Volgende week verschijnt Super Mario RPG en in een nieuwe trailer krijgen we te zien wat er ons allemaal te wachten staat.

Geruchten

Call of Duty Modern Warfare 3 lijkt in alles niet op wat fans van de game verwacht hadden. Vooral de singleplayer heeft het te ontgelden, aangezien deze meer op een voorbereidende modus voor Warzone lijkt dan een goede campagne die we van de vorige Modern Warfare-games kregen voorgeschoteld. Volgens Jason Schreier heeft dat ook te maken met het feit dat de game behoorlijk snel gemaakt is. Waar de studio’s van Activision normaal drie jaar krijgen, kreeg Sledgehammer Games slechts 16 maanden (nog niet eens de helft?!) Zou men daarvoor maar maps uit de originele Modern Warfare 2 hebben gebruikt voor de multiplayer?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *