Jedi Survivor, een nieuwe Nintendo Direct, Wolverine en meer in het nieuws van week 5!

Ondanks dat we geen dagelijkse nieuwtjes brengen, willen we je aan het einde van de week toch even op de hoogte houden van de hoogte- en dieptepunten die deze week de gamesindustrie bezig hielden.

Veel slecht nieuws

De week begon met treurig nieuws, want Annie Wersching (bekend als Tess in the Last of Us) is op 45 jarige leeftijd overleden. De actrice die ook de rol van Renee Walker in de serie 24 vertolkte, leed al enige tijd aan kanker en heeft de strijd afgelopen zondag opgegeven.

Overigens als je de game nog nooit gespeeld hebt, raden we je echt aan om de serie op HBO te kijken. Deze week verscheen de derde aflevering en dat is wat ons betreft een van de mooiste tv-serie afleveringen ooit! Kun je nagaan dat dit verhaal niet eens wordt getoond in de game!

Mocht je The Last of Us Part 1 op de PC willen spelen, zal je overigens iets langer geduld moeten hebben, want deze week werd duidelijk dat deze met enkele weken is uitgesteld. Oorspronkelijk stond deze voor begin maart gepland, maar dat is nu 28 maart geworden.

Dit is overigens niet de enige game die deze week wat langer voor zich uit wordt geschoven. Ook Star Wars Jedi: Survivor is namelijk uitgesteld. De game zal op 28 april in de winkels liggen, in plaats van 17 maart.

Om toch nog even in het slechte nieuws te blijven: Sony heeft laten weten vanaf 9 mei met de PlayStation Plus Collection te zullen stoppen. Dit is een collectie (voornamelijk first party) games die “gratis” is voor al de PlayStation Plus-abonnees. Vergeet ze niet voor die tijd even te claimen, zodat je ze nog kunt blijven spelen (zo lang je abonnee bent).

Had ik al gezegd dat deze week niet bepaald de week van het goede nieuws was? Want EA is flink aan het bezuinigen geslagen. Het bedrijf heeft niet alleen de stekker uit Battlefield Mobile en diens ontwikkelaar, maar zou (niet helemaal bewezen) ook een singleplayer-game in het Titanfall universum hebben geannuleerd.

Naast EA is ook Microsoft flink aan het bezuinigen geslagen. Zo zouden er 100 man bij Halo-ontwikkelaar 343 Industries op straat zijn gezet en is Gears-ontwikkelaar The Coalition nu alleen nog maar bezig met Gears 6. Dit klinkt logisch, maar het bedrijf werkte tot voor kort ook nog aan twee onaangekondigde projecten.

Het goede nieuws is daarentegen dat Microsoft voor hen wel op zoek gaat naar een ander onderdak. Maar als dat niet lukt, zullen er helaas ontslagen volgen.

De belangrijkste trailers van de week!

We hebben beter nieuws voor degene die Rebirth Island uit Call of Duty Warzone hebben gemist. De sequel op die game krijgt namelijk ook een Resurgence map genaamd Ashika Island. In een trailer heeft Activision Blizzard laten zien wat spelers kunnen verwachten.


Daarnaast kunnen we ons opmaken voor de “Harry Potter-game” Hogwarts Legacy. Om jullie alvast in de stemming te brengen heeft Warner Bros de launchtrailer voor jullie vrijgegeven.

geruchten en roddels

Er werd ook deze werd ook weer veel gespeculeerd. Zo wordt er gesuggereerd dat Sony, Microsoft en Nintendo niet aanwezig zullen zijn op de E3. Dit zou gedeeltelijk te maken hebben met het feit dat ReedPop haar zaakjes niet op orde heeft, maar ook omdat de partijen al enige tijd hun eigen alternatief op de bekende show bieden.
Overigens wordt er over Sony nog meer geroddeld, want het bedrijf zou deze week hun verwachtingen voor de verkopen van de PlayStation VR 2 hebben verlaagd. Het bedrijf ontkent dit overigens wel, maar er werd deze week al flink over geroddeld door de media.

En we blijven nog even bij de Japanse gigant, want er wordt ook flink geroddeld over Marvel’s Wolverine dat door Insomniac wordt ontwikkeld. De game zou een 18 jaar of ouder rating krijgen (wat ons betreft helemaal terecht), maar intern zou er worden gesproken over een release in 2025. Dat klinkt logischer dan wat Microsoft vorig jaar claimde, want die “konden” melden dat de game in 2023 zou verschijnen. Je zou bijna denken dat zij niet weten dat de ontwikkelaar op dit moment nog druk bezig is met de afronding van Marvel’s Spider-Man 2.

Nu nog een gerucht over die andere gigant uit Japan (Nintendo natuurlijk). Volgens industrie insider Jeff Grubb maakt “the Big N” zich klaar om een nieuwe Direct uit te zenden. Het lijkt geen moeilijke schatting, gezien Nintendo over het algemeen elk jaar wel in februari een Direct houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *