Killzone zou een knaller van een comeback in VR kunnen zijn!

Sony’s nieuwe VR-bril is van een ontzettend hoge kwaliteit, maar mist (net als de eerste PlayStation VR) een aantal grote games om ons bezig te houden. Tijdens de opening van Summer Game Fest bedacht ik me ineens: Killzone zou in dat gat moeten springen!

Killzone is misschien niet bij iedereen erg bekend, maar het is de first person shooter van “onze mannen” van Guerrila Games. In de sci-fi shooter waarin je het als een ISA (Interplanetary Strategic Alliance) soldaat het opneemt tegen de Helghan Empire. Het is eigenlijk jammer dat Sony niet verder met deze serie is gegaan, want het laatste deel Shadow Fall, was een knaller van een launchgame voor de PlayStation 4.

Helaas wist de game niet een daverend succes te worden qua verkopen en verschoof de Amsterdamse ontwikkelaar hun focus naar Horizon: Zero Dawn en dat werd meteen een kaskraker. Ik vind het nog steeds erg jammer, want het zou zo maar kunnen dat Killzone Shadow Fall niet een succes is geworden vanwege de timing. Ten eerste verkopen launchgames niet zo goed, omdat er nog niet veel gamers zijn die je console hebben/ kunnen kopen en de game kwam nu dus in november uit, terwijl deze in het verleden vaak in april/mei uitkwamen.

Ieder najaar heb je altijd een aantal grote shooters die dan verschijnen, waardoor Killzone Shadow Fall het op moest nemen tegen Call of Duty: Ghosts en Battlefield 4. Nu hadden ze de mazzel dat Battlefield 4 bij launch op zijn zachts gezegd niet soepel verliep, maar die game wordt inmiddels door vele beschouwd als een van de beste uit de serie. Kortom Killzone had eigenlijk geen schijn van kans tegen games die niet alleen op meerdere (generatie) platforms, maar ook nog eerder uitkwamen.

Killzone

De grote VR comeback

Dus ik zou graag bij Sony willen voorstellen om Killzone op een grote manier terug te brengen, namelijk met de PlayStation VR 2. Horizon: Call of the Mountain heeft al laten zien wat de nieuwe VR-headset in petto heeft en dat Sony wel een risico durft te nemen door een grote IP naar een relatief klein publiek te brengen.

Bovendien als je alle screenshots van Killzone: Shadow Fall hier bekijkt en dan probeert om te zetten naar hoe dit in VR eruit kan komen te zien, zou jij toch ook zo snel mogelijk een PlayStation VR 2 in huis willen halen?!

Ik kan het maar niet genoeg hebben gezegd, maar de PlayStation VR 2 biedt op dit moment voor de relatief goedkoopste VR-bril (een van) de beste ervaringen in VR. Helemaal in combinatie met de haptische feedback en adaptieve triggers van de Sense controllers.

Killzone

Wie moet hem maken?

De grote vraag blijft dan nog: wie kan er voor zorgen dat Killzone een knaller van een comeback kan maken? Uiteraard moet Guerrilla Games erbij betrokken zijn, aangezien ze ervaring hebben met de reeks en met VR-games. Echter denk ik dat de Nederlandse ontwikkelaar daar ook nog wel hulp bij zou moeten krijgen van Bungie.

Immers heeft Sony met de overname van dat bedrijf een enorme berg aan ervaring in huis gehaald. Bungie bracht niet alleen de Destiny-reeks, maar is ook de grondlegger van het succes van Halo (wat eigenlijk wel een beetje kan gezien worden als de inspiratie/ concurrent van Killzone).

Nu weet ik ook wel dat het zeer waarschijnlijk nooit zal gebeuren, maar als er een van mijn wensen in vervulling zou mogen gaan, is het deze wel. Zouden jullie het ook niet een goed idee vinden als Killzone een comeback (in VR) maakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *