Microsoft lek, The Division 3 en meer in hoogtepunten week 38

De herfst heeft zich deze week officieel gemeld en de eerste games voor dit najaar druppelen binnen. Ook was er weer genoeg te beleven in de games-industrie!

Nieuws

Tekken-fans kunnen begin oktober een gesloten beta van Tekken 8 verwachten. Helaas zal deze wel alleen naar de Xbox Series S/X komen. De data voor de beta en het inschrijven, zijn als volgt:
• 11 oktober om 09:00 uur – Registratie eindigt.
• 18 oktober om 09:00 uur – Geselecteerde testers krijgen bericht en codes om in te wisselen.
• 20 oktober om 10:00 uur – Closed Beta Test start.
• 21 oktober van 10:00 tot 13:00 uur – Closed Beta Test downtime voor serveronderhoud.
• 23 oktober 9.00 uur – Closed Beta Test eindigt.

Naast een gigantische lek bij het FTC, waardoor geheime documenten van Microsoft op het internet terecht kwamen, was er ook goed nieuws over nieuwe games voor Xbox Game Pass. De volgende games zullen in de komende weken naar de service komen:
• Party Animals – 20 september – console, cloud
• PAYDAY 3 – 21 september – pc, Xbox Series X|S en cloud
• COCOON – 29 september – pc, console
• Gotham Knights – 3 oktober – pc, Xbox Series X|S en cloud
• The Lamplighter’s League – 3 oktober – pc, Xbox Series X|S en cloud

Goed nieuws voor de Spider-Man fans onder ons. Insomniac’s Marvel’s Spider-Man 2 is namelijk goud gegaan. Dat betekent dat de ontwikkeling van de game voltooid is en de game op disks gezet wordt. De game verschijnt over iets minder dan een maand!


Ubisoft heeft tussen neus en lippen door bevestigd aan The Division 3 te werken!

Gigantische lek bij FTC voor Microsoft

Microsoft heeft indirect bevestigd dat The Elder Scrolls 6 niet naar PlayStation-consoles zal komen. In documenten dat naar boven kwamen door de zaak tegen de FTC staat vermeld dat de game alleen naar PC en Xbox zal komen. Laten
Naast TES 6 heeft Bethesda meer games in de planning staan, namelijk remasters van Fallout 3 en The Elder Scrolls: Oblivion, maar ook een nieuwe Doom, Dishonored 3 en een Ghostwire: Tokyo sequel!

Uit dezelfde documenten blijkt dat Activision en Nintendo vorig jaar al om tafel zijn gegaan om de hardware van de opvolger van de Switch te bespreken. Eerder dit jaar werd al duidelijk dat Call of Duty in ieder geval nog 10 jaar naar de console(s) van Nintendo zal komen.

Ook blijkt dat Xbox Game Pass goed is voor zo’n 230 miljoen dollar per maand. Gemiddeld betalen gebruikers $9,24 per maand en er zijn nu zo’n 25 à 30 miljoen abonnees. Het gaat hier dus niet om de winst, maar puur de omzet!

Overigens zijn er uit de documenten van het FTC ook nieuwe versies van de huidige Xbox Series S en X gelekt, net als een vernieuwde controller. Het zou dus niet gaan om een mid-gen upgrade a la Xbox One X, maar een revisie van het huidige model. Zo is de Xbox Series X rond en zal geen diskdrive meer bevatten en dus helemaal digitaal zijn.

De nieuwe Xbox-controller zou als grootste veranderingen microfoons krijgen en haptische feedback (zoals bij de DualSense-controller).
Daar blijft het overigens niet bij, want uit dezelfde documenten wordt geschreven over een next-gen Xbox. Deze zou namelijk gedeelte via de Cloud werken. Het platform moet ervoor zorgen dat games nog soepeler draaien. Het is dus een hybride console, maar dan niet zoals je inmiddels van Nintendo bent gewend.

Trailers van de week

EA komt volgende maand met een nieuwe UFC-game en in een nieuwe trailer duikt de uitgever in de nieuwste features.

Naast een nieuwe UFC komt EA volgende maand ook met een nieuwe WRC-game. In een nieuwe trailer worden diverse rally stages uit de game getoond.

Call of Duty Modern Warfare 3 introduceert de grootste Zombie modus naar de moderne oorlog en in een nieuwe trailer laat Activision zien hoe de Zombies in dit tijdperk terecht komen.

Like A Dragon (voorheen bekend als Yakuza) Infinite Wealth zal op 26 januari 2024 gaan verschijnen. Naast een releasedatum zijn er ook diverse video’s van de game vrijgegeven die je laten zien wat je te wachten staat!In Cyberpunk 2077 werd een van de hoofdrollen vertolkt door Keanu Reeves en in de Phantom Liberty uitbreiding zal Idris Elba de show stelen. In de onderstaande video’s wordt alvast een tipje van de sluier gelicht.Microsoft gaat het Formule 1-team van Alphine (Renault) sponsoren. Vanaf aankomend weekend zullen Xbox en Game Pass op de bolides van Pierre Gasly en Esteban Ocon te zien zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *