Microsoft vs FTC, The Cycle Frontier en meer in hoogtepunten van week 27

Normaliter begint rond deze tijd de komkommertijd, maar mede dankzij de rechtszaak van FTC tegen Microsoft is er weer genoeg te melden!

Nieuws

EA heeft weer eens nieuwe beelden van Skate. vrijgegeven. De free-to-play skategame werd al in 2020 aangekondigd door EA, maar zal pas op zijn vroegst in april 2024 verschijnen.

Meta Quest komt met Quest+ aan en dat kun je het beste vergelijken met PlayStation Plus. Via het abonnement kun je namelijk maandelijks twee games claimen en blijven spelen zolang je abonnee blijft. In juli kunnen gebruikers Pistol Whip en Pixel Ripped 1995 scoren en in augustus zijn dat de games Walkabout Mini Golf and Mothergunship: FORGE.

In een interview met GamesIndutry.biz heeft CD Projekt Red’s community manager Michal Platkow-Gilewski laten weten dat er tijdens de lancering van Cyberpunk 2077 een hype werd om negatief over de  game te praten.  Al vragen wij ons af of dat ook daadwerkelijk de reden is dat men besloot om de game uit diverse (digitale) winkels te halen..

Bij het lezen van de naam The Cycle: Frontier zal er misschien niet meteen een belletje rinkelen. Echter heeft Yager Entertainment deze week laten weten dat ze de servers van de game op 27 september offline gooien. De game wist wel te groeien qua spelers, maar helaas werd er door die spelers niet voldoende uitgegeven om er wat mee te verdienen. Eerder deze week schreef ondergetekende nog een blog waarin hij uitlegt hoe deze game langzaamaan een part-time job begon te worden.

Goed nieuws voor degene die uitkijken naar De Sims 5. De game wordt namelijk free-to-play. Houd er echter wel rekening met het feit dat er flink wat uitbreidingen zullen verschijnen, zoals bij De Sims 4 het geval is.

De FTC zaak van Microsoft

Aangezien Microsoft zich in een rechtszaak moet verdedigen voor de overname van Activision Blizzard, slippen er dagelijks interessante details naar buiten. Zo werd deze week duidelijk dat IO Interactive’s Project Dragon exclusief naar Xbox Series S/X zal komen. Het zou hier gaan om een fantasie-RPG, die pas na april 2025 zal verschijnen en nog heel weinig informatie over is vrijgegeven.

Daarnaast werd er ook gemeld dat Microsoft zowel SEGA als Bungie in het vizier had voor een overname. Hierdoor zouden ze mogelijk in Azië beter op de markt komen en met Bungie vooral een grote community (Destiny) weten aan te spreken. Helaas voor Microsoft is laatstgenoemde door PlayStation Studios overgenomen en heeft SEGA vooralsnog geen interesse om overgenomen te worden.

Naast een interessante “fittie” tussen Sony en Microsoft komen er ook details over games van Activision Blizzard onder de aandacht dankzij de rechtszaak. Zo weten we nu dat Call of Duty Warzone Mobile dit najaar zal moeten verschijnen.

In die game zullen spelers voor het eerst in twee jaar weer in Verdansk kunnen strijden. Naast de Battle Royale modus zal de game ook een multiplayer bevatten, met onder andere een Team Deathmatch en Domination modus.

Geruchten

Fans die uitkijken naar Perfect Dark zullen nog even geduld moeten hebben. De game kent sinds de onthulling in 2020 nou niet bepaald een soepele ontwikkeling. Het is eigenlijk pas sinds Crystal Dynamics zich er mee bemoeit dat de game enige vooruitgang boekt. Al bevindt het zich nog wel in de pre-productie fase.

Volgens nieuwe berichten zal de game ook pas op zijn vroegst over 2 à 3 jaar gaan verschijnen en zal dit mogelijk in delen (afleveringen) gebeuren. Dit is overigens niet de eerste keer dat we over een dergelijke lancering van de nieuwe Perfect Dark horen. Dit werd zelfs al voor de officiële onthulling van de game gesuggereerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *