Omg ik wordt gesloopt door een Scrapper! Wat vet!

Dat VR-games een geheel nieuwe speelervaring geven, moet je eigenlijk gewoon zelf beleven, maar wat er bij mij tijdens Horizon Call of the Mountain gebeurde wilde ik toch even met jullie delen.

In de review konden jullie al lezen dat ik erg gecharmeerd was van de actievolle VR-game van Firesprite en Guerrilla. De game vertelt een verhaal dat bijzonder goed aansluit op de gebeurtenissen van Horizon: Zero Dawn en introduceert je in diezelfde prachtige wereld, maar dan in VR.

Hoewel de game veel focust op het verkennen en het uitzoeken hoe je van punt a naar punt b moet, zitten er een aantal intense gevechten in de game. Op een gegeven moment moet je het opnemen tegen een groep scrappers en een glinthawk. Hoewel de gevechten prima te doen zijn, was ik iets te druk bezig om de scrappers stukje bij stukje te ontmantelen. Helaas was ik iets te enthousiast om die ene Scrapper om te leggen, maar zijn health was bijna op. Helaas hielden zijn kameraden er geen rekening mee en was ik degene die het loodje legde.

Voor dat daadwerkelijk gebeurde, ervaar je nog even het allerlaatste moment van hoofdpersonage Ryas, die nog even toekijkt hoe de Scrapper de laatste klap uitdeelt. Het was de eerste keer een hele heftige ervaring, want hoe moet je nou eigenlijk reageren als je de dood letterlijk in de oog kijkt.

Ik besloot om mijn vijand recht in de mechanische oog aan te kijken en eigenlijk wat er volgde was iets angstigs, maar ook heel vet. Nog nooit heb ik een Scrapper van zo dichtbij in mogen aanschouwen. De gedachten die daarbij zat was: “oh my god ik wordt geslacht door een Scrapper! Wat vet!

Nu kan ik nog wel een aantal voorbeelden geven van manieren waarop je dood kunt gaan in Horizon Call of the Mountain, maar ik vind dat je het eigenlijk zelf moet ervaren. Geloof me, het kan soms best intens zijn!

Tess the Last of Us

De Clickerskus des doods!

Sinds ik Horizon heb uitgespeeld en deze zeker nog wel een keer helemaal platina wil halen (dat zegt echt veel voor iemand die normaal het geduld niet heeft om trophies te verzamelen), vroeg ik me later af welke VR-game nog meer zulke ervaringen zouden kunnen geven.

Gezien de laatste weken de tv-serie The Last of Us iedereen weet bezig te houden, vraag ik me af hoe intens zo’n game zou kunnen zijn als dat in VR wordt gespeeld. Ik zou heel eerlijk gezegd niet weten of ik dat überhaupt aan zou durven, want ik heb bij Resident Evil Village alleen het stukje van de demo gespeeld waarin je de wapens kunt testen.

Maar stel je voor een game waarin je wordt omringd door Clickers en Runners en je daar zo stil mogelijk voorbij moet zien te komen of zelfs de geïnfecteerde moet zien om te leggen. Man wat een ervaring moet het zijn als je dan toch gespot wordt! En ik denk niet meer dat ik de dood in de ogen zou kijken, maar eerder uit angst de VR-headset van mijn kop ruk! Of zou ik het toch niet kunnen laten om zo’n ervaring aan me voorbij te laten gaan?! Hoewel ik stiekem toch hoop dit ooit mee te gaan maken, vraag ik me af of het wel mogelijk is en/ of Sony sowieso deze stap durft te zetten!

Wat zijn jullie vetste, meest bizarre of gaafste ervaringen in VR?! Laat het ons vooral weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *