PlayStation 5, Insomniac Games, Call of Duty 2023 en meer in hoogtepunten van week 30

De Gamescom komt steeds dichterbij en de zomervakantie is in volle gang. Toch kwam er deze week nog wat interessante info en trailers naar buiten!

Nieuws

Insomniac Games is de laatste jaren super bezig met games als Spider-Man en Ratchet & Clanck (waarvan de PC-versie van Rift Apart deze week uit is gekomen). De ontwikkelaar komt dit jaar nog met Spider-Man 2 en heeft daarnaast ook nog een game over Wolverine in ontwikkeling, maar dat stopt het bedrijf niet om nog een AAA-game in ontwikkeling te nemen!


CD Projekt leek na het corrigeren van Cyberpunk 2077 en de lancering van de Phantom Liberty expansion op de goede weg, maar toch gaat het bedrijf personeel ontslaan. Het bedrijf is bezig met een “diepgaande transformatie” en hun activiteiten wat beter stroomlijnen.

Het bedrijf blijft daarentegen druk bezig met hun projecten. Zo werkt men aan een nieuwe Witcher trilogie, maar ook een nieuw ip met de naam project Hader en overziet men de ontwikkeling van The Witcher remake bij Fool’s Theory.

Sony heeft laten weten dat er inmiddels 40 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 over de toonbank zijn gegaan. Dat doet de console iets langzamer dan diens voorganger, die deed er namelijk twee maanden korter over. Echter heeft deze niet zo veel problemen met leveringen gekend als de current-gen PlayStation.

Call of Duty 2023 is naar verluidt Modern Warfare 3. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op de onthulling, want dat zal tijdens een event in Warzone (2) worden gedaan. Dit event vindt plaats tijdens het vijfde in-game season dat op 2 augustus van start gaat.

Trailers van de week

Over iets minder dan twee maanden verschijnt Payday 3 en in een nieuwe dev diary gaat Starbreeze verder in op de omgevingen en animaties in de game.

In Star Wars: Outlast kunnen spelers niemand minder dan Jabba the Hutt een bezoekje brengen. Hij zal je zelfs van missies voorzien, maar als je het niet bevalt kun je hem ook gewoon verraden. In een dev diary gaan enkele ontwikkelaars nog dieper in op wat elementen uit de game.

Overpass 2 bevat veel verschillende UTV’s (Utility Task Vehicles) en in een nieuwe trailer gaat Neopica dieper in op deze voertuigen.

In oktober komt er een reboot van Lords of the Fallen en in een uitgebreide presentatie werd er bijna 18 minuten aan gameplay getoond!

Geruchten

Valve is aanwezig op de Gamescom en als we de officiële applicatie van de Gamescom mogen geloven, is ook Half-Life aanwezig. Er wordt dus volop gespeculeerd over een nieuw deel in de reeks. Of zullen ze een non-VR versie van Half-Life: Alyx hebben gemaakt?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *