PlayStation 5, Insomniac Games lek en meer in hoogtepunten week 51

De laatste nieuwtjes van het jaar kwamen deze week binnen en uiteraard hebben we het even voor jullie kort samengevat!

Nieuws

Glen Scofield, bedenker van Dead Space en The Callisto Protocol, is alweer bezig met het maken van een game. De ontwikkelaar stapte eerder dit jaar op, nadat de laatstgenoemde game de verwachtingen niet wist waar te maken.

In een bericht op X laat de ontwikkelaar weten pas volgend jaar meer over zijn project te zullen onthullen.


Let op als je Suicide Squad: Kill the Justice League wil spelen zonder gespoilt te worden. Er is namelijk informatie over de game gelekt en het zou zonde zijn als je iets tegenkomt wat je eigenlijk nog niet wil weten.


Ook bij Insomniac Games is informatie gelekt en daaruit weten we wat de ontwikkelaar in petto heeft voor de komende jaren. Zo is er een Venom game gepland voor 2025 (waarin drie personages speelbaar zullen zijn), staat het eerder aangekondigde Marvel’s Wolverine voor de herfst van 2026 gepland en wordt er in 2028 Marvel’s Spider-Man 3 verwacht.
Deze game zou in twee delen worden gesplitst en een multiplayer met zich meebrengen. In 2029 zou er ruimte zijn voor een nieuwe Ratchet and Clank game, in 2030 een game rondom de X-Men en in 2031 of 2032 zou er een nieuw IP op de planning staan. De informatie zou overigens wel uit een document zijn gehaald dat alweer dateert van juli dit jaar, dus het kan zijn dat er nog flink wat gewijzigd wordt/ is.

Nog meer treurig nieuws, want deze week is Max Payne stemacteur James McCaffrey overleden. De man leed aan kanker en is helaas maar 65 jaar jong geworden. Naast zijn stem en gelijkenis aan Max Payne te hebben gegeven, vertolkte hij ook rollen als Alex Casey in Alan Wake 2 en Federal Bureau of Control directeur Zachariah Trench uit Control.

De PlayStation 5 blijft als warme broodjes over de toonbank gaan. Volgens Reuters zijn er al ruim 50 miljoen exemplaren van de console verkocht. Sony hoopt volgend fiscaal jaar (tussen april 2024 en maart 2025) nog eens 25 miljoen exemplaren aan de man te brengen

Dit is een stuk meer dan dat de schattingen voor de Xbox Series-consoles doen. Daarvan zouden er dit jaar “slechts” 7,6 miljoen exemplaren zijn verkocht.
Starfield doet het nog steeds erg goed en kent meer dan 13 miljoen spelers. Gelukkig vo4or hen blijft Bethesda de game ook in 2024 voorzien van updates. Een van die updates zorgt ervoor dat er andere manieren van reizen komen en officiële mods.

Bobby Kotick verlaat Activision Blizzard dit jaar nog. De CEO van het bedrijf zou door de overname van Microsoft sowieso gaan stoppen en nu blijkt dat hij op 29 december zijn laatste dag werkt.

Trailers van de week

In een nieuwe Prince of Persia trailer wordt het Mount Qaf nog verder uitgelicht. Daar speelt de Metroidvania van Ubisoft zich voornamelijk af.

Volgende maand verschijnt ook Tekken 8 en in een nieuwe trailer zien we meer van het personage Shaheen.

South Park: Snow Day heeft een releasedatum gekregen en die werd middels een trailer bekendgemaakt.

Geruchten

Er wordt al volop gespeculeerd over de komende Call of Duty games. Voor 2024 en 2025 zouden er twee Black Ops games op het programma staan bij Activision Blizzard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *