PlayStation 5, Star Wars Jedi: Survivor in meer in hoogtepunten van week 17

Met Koningsdag achter de rug, zit ook deze week er weer op. We hebben uiteraard weer de belangrijkste nieuwtjes voor jullie op een rijtje gezet!

Nieuws

Activision gaat samen met Arcane Wonders werken aan een Call of Duty bordspel. Deze zal via een crowdfunding aan een bestaansrecht moeten komen. Dit is overigens heel normaal met boardgames. Immers is Arcane verantwoordelijk voor het maken van de boardgame en dus niet omdat Activision Blizzard (weer) gierig is.

Apex Legends introduceert begin volgende maand (9 mei) alweer het 17de seizoen. Daarin gaan we kennis maken met de van pensioen teruggekeerde Ballistic, die de jeugd wel even wat respect zal bijtimmeren.

Sony kwam deze week met goed nieuws over de verkopen van de PlayStation 5. Er zijn er het afgelopen kwartaal maar liefst 6,3 miljoen exemplaren van verkocht, waardoor het totaal op ruim 38 miljoen komt.

Met deze verkopen in het kwartaal zet Sony een nieuw record neer, want bij de PlayStation 4 wist men nooit ver boven de drie miljoen verkochten exemplaren in een kwartaal te komen. Daarentegen had die console niet zo veel moeite met de voorraden ten tijde van de lancering.

Daarnaast heeft het bedrijf nogmaals laten weten dat Spider-Man 2 sowieso in 2023 gaat verschijnen en dat de PlayStation VR 2 binnenkort ook gewoon in de lokale winkel te verkrijgen is.


Ook heeft Sony laten weten welke games er volgende maand “gratis” zijn voor de PlayStation Plus-leden.


Star Wars Jedi: Survivor ligt vanaf deze week in de winkels en in een leuke behind-the-scene video zien we hoe Mark Hamill Cameron Monaghan leert om de Force en zijn lightsaber te gebruiken. De video van de twee Jedi (en twee Joker’s voor de fans onder ons) moet je natuurlijk niet al te serieus nemen.

Helaas geldt wel dat de game niet al te best lijkt te presteren onder de diverse platforms. Zo hebben veel gamers last van flinke laadtijden, maar ook frame drops. Gelukkig werkt Respawn keihard aan patches.

Respawn heeft overigens nogmaals herhaalt niet aan een Titanfall 3 te werken. Volgens studiobaas Vince Zampella zouden ze graag een nieuwe maken, maar heeft daar gewoonweg niet de tijd voor. Naast Star Wars Jedi: Survivor heeft het bedrijf immers nog twee Star Wars-games in ontwikkeling, namelijk een first person shooter en een strategiegame.

We blijven even bij de trailers, want ook de release van Redfall is nabij en daar hoort natuurlijk een launchtrailer bij.

De roddelhoek

Sony zou volgens bekende journalist Jeff Grubb achter de schermen druk bezig zijn met de voorbereiding van een nieuwe PlayStation Showcase. Deze zou in mei worden gehouden en in ieder geval de officiële onthulling van Mortal Kombat 12 bevatten.

We sluiten de geruchten af met een mogelijke releaseperiode voor F1 23. De nieuwste simracer van Codemasters moet naar verluidt tussen 13 en 20 juni in de winkels liggen. Hiermee zou de game al ruim twee weken eerder in de winkels liggen dan F1 22 dat op 1 juli 2022 verscheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *