Fans van de Like a Dragon reeks hoeven geen vaarwel te zeggen tegen Kazuma Kiryu. Hij speelt nog een keer de hoofdrol in een gloednieuwe Like a Dragon spinoff genaamd: Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name. Dat is een hele mond vol, dus daarom zeg ik in dit artikel Like a Dragon Gaiden.

Deze spinoff speelt zich af na Yakuza 6: The Song of Life. Vanwege een conflict wordt Kiryu geforceerd om uit de onderduik te komen. Dat is wat ik tot zover weet over het verhaal van de game. Tijdens de demo op Gamescom 2023 werd er niet veel verteld over het verhaal, de focus lag op de gameplay. Like a Dragon Gaiden is een action game en geen turn based RPG. Wat betekent dat spelers die langer fans zijn van de reeks zich thuis gaan voelen bij deze titel. De combat is erg vloeiend en zorgt ervoor dat de actie een goed tempo behoudt. Dit vind ik erg indrukwekkend, omdat ik dacht dat het niet veel vloeiender kon na titels zoals Lost Judgment en Yakuza Kiwami 2. Ryu Ga Gotuku Studio weet precies waar ze moeten innoveren om dezelfde gameplay loop interessant te houden.

Like a Dragon Gaiden Story

Net zoals in de voorgaande delen van de Like a Dragon reeks bevat combat verschillende stijlen. In Like a Dragon Gaiden heb je een stijl genaamd “Agent”. Dit introduceert verschillende gadgets aan het arsenaal van Kiryu. In eerste instantie klinkt het alsof het niet past bij de reeks, maar je moet het spelen om het goed te kunnen oordelen. Ik vind het passen bij de reeks en vind het bijzonder hoe Ryu Ga Gotuku Studio het iedere keer voor elkaar krijgt. Het is net zo bijzonder als het feit dat elke game er steeds beter uit ziet.

Like a Dragon Gaiden combat

Like a Dragon Gaiden is visueel erg prachtig. Door current gen hardware is het grafisch een mooie game om naar te kijken, maar daar houdt het niet op. De demo bracht je naar een prachtige locatie, dat ik erg uniek vindt tegenover de hele reeks. Als de demo me iets duidelijk heeft gemaakt is het volgende. Like a Dragon Gaiden wordt niet behandeld als een side game, maar het voelt aan als een main line game. Ryu Ga Gotuku Studio toont hierbij niet alleen respect naar de reeks, maar ook naar de spelers. Ondanks dat het geen main line game is, betekent het niet dat je mindere kwaliteit moet verwachten. Daarom raad ik, op basis van mijn tijd met de game, Like a Dragon Gaiden sterk aan. De game komt uit op 8 november 2023 en zal beschikbaar zijn op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en PC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *