Roddels, controversie Helldivers, Switch 2 bevestigd en meer in hoogtepunten week 18

De week is alweer ten einde gekomen en voor wij een frisse duik gaan nemen, delen we natuurlijk eerst even de nieuwtjes van de week met jullie!

Nieuws

Helldivers 2 spelers op Steam hoeven niet meer een PSN account te koppelen. Nadat er nogal wat controversie rondom het gebeuren kwam, besloot Sony toch maar af te zien van de verplichting. Het wordt nu optioneel voor alle gebruikers.

Nintendo president Furuwaka heeft laten weten dat het bedrijf aan een opvolger van de Nintendo Switch werkt en dat er in juni een nieuwe Direct zal komen. Echter zal deze niet in het teken staan van de “Switch 2”, maar in de games die in het tweede deel van 2024 naar de huidige Switch zullen komen.


Remedy heeft de coöperatieve multiplayer game, die onder de codenaam “Kestral” door het leven ging, geannuleerd. Het ging overigens al om een reboot van de game die destijds de codenaam “Vanguard” had gekregen. Het team wat aan het project werkte wordt nu aan de andere projecten van Remedy gezet. Deze heeft namelijk nog Control 2, een multiplayer spin-off in diezelfde universum onder de codenaam Condor en de remakes van Max Payne 1 en 2 in ontwikkeling.

Ubisoft heeft besloten om de roguelike game The Rogue Prince of Persia uit te stellen en dat komt door het succes van Hades 2. De game wordt volgens de ontwikkelaar door zoveel mensen gespeeld, dat men liever wacht tot dit wat meer weggeëbd is.

“We zien dat iedereen en zijn moeder de game aan het spelen is (inclusief ons team… en hun moeders) en om deze reden hebben we gesloten om spelers hier langer plezier mee te geven alvorens we The Rogue Prince of Persia uit zullen brengen. Hoewel we ieder vertrouwen hebben in de game is het niet iedere dag dat games binnen een zelfde genre als ons, die één van de meest geanticipeerde aankomende games van 2024 is, een Early Access lancering krijgt een week voordat je dit zelf ook van plan was. We zijn niet trots genoeg om de implicaties daarvan te negeren, en we geloven echt dat deze korte vertraging de beste beslissing is voor ons en onze Early Access-reis.”

De Suicide Squad heeft voor een slechte kwartaal voor Warner Bros gezorgd. De game wist eigenlijk niemand echt te overtuigen en dat was ook te zien aan de verkopen. Inmiddels heeft het bedrijf gemeld dat de flop zo’n 200 miljoen dollar heeft gekost.. Auch!

Film en serienieuws

Er komen nieuwe Tomb Raider films en series naar het grote en kleine scherm. Volgens Dmitri Johnson wordt er daarnaast ook gewerkt aan een trilogie Tomb Raider-games die op Unreal Engine 5 zullen draaien.


De eerste serie die is bevestigd, is een animatie genaamd Tomb Raider: The Legend of Lara Croft. De serie komt “binnenkort” naar Netflix.

Helaas daar komt nog meer slecht nieuws!

Microsoft heeft laten weten vier studios van Bethesda te sluiten vanwege reorganisatie. Daaronder vallen Arkane Austin (Redfall) en Tango Gameworks (High-Fi Rush). Beide studio’s zouden al bezig zijn met ideeën voor nieuwe games (High-Fi Rush 2 en een nieuwe Dishonored). Tot slot is er bekendgemaakt dat Roundhouse Games (Elder Scrolls Online) is opgenomen door Zenimax Online Studios.


Overigens zou het volgens Jason Schreier hier niet bij gaan blijven. Microsoft ziet dat de groei van Xbox Game Pass aan het stagneren is en hierdoor zouden er meer ontslagen op de loer liggen. De focus zou bij het bedrijf gaan liggen op AAA-games en dus zou de toekomst van de ontwikkelaars achter de wat kleinschaligere games op de loer liggen.

Als reactie op de ontslaggolven in de industrie laat Moon Studios CEO Thomas Mahler weten waarom het bedrijf onafhankelijk blijft.

Trailers van de week

Nintendo verraste ons afgelopen weekend met een gloednieuwe trailer van Luigi’s Mansion 2 HD. Daarin zien we hoe ’s werelds bekendste broer op avontuur wordt gestuurd om stukken van de Dark Moon op te speuren.

De superheldenschurk Homelander zal binnenkort zijn opwachting maken in Mortal Kombat 1. Als je de serie The Boys hebt gezien, weet je hoe je gruwelijk hij kan zijn! In de onderstaande trailer laat NetherRealm Studios alvast zien wat je te wachten staat.

In de derde “deep dive” video van F1 24 behandelt Codemasters de verbeteringen aan de coureurs en de circuits om de game nog realisticher te maken.

Histera is een free-to-play FPS waarin een glitch juist voor nieuwe mogelijkheden zorgt. Het is (in tegenstelling tot een Call of Duty) echt bedoeld als een feature.

SEGA komt met een concurrent voor Fall Guys in de vorm van Sonic Rumble voor mobiele apparaten. In de Battle Royale moeten 32 spelers het tegen elkaar opnemen om zo snel mogelijk de finishlijn te halen.

Geruchten

Het zou zo maar kunnen dat Sony deze maand een PlayStation Showcase gaat houden. Journalist Jeff Grubb is ervan overtuigd dat het ergens in mei zal gebeuren, maar weet niet precies wanneer. Overigens hield Sony vorig jaar mei ook een dergelijk event en daar werden onder andere Spider-Man 2 en Bungie’s Marathon getoond.
Microsoft is nog aan het overwegen om de Call of Duty-games naar Xbox Game Pass te brengen. Volgens journalist Tom Warren is Microsoft nog niet ervan overtuigd dat deze move meer abonnees zal brengen en levert het hen meer op om de games op de traditionele manier aan te blijven bieden.

We blijven nog even bij de geruchten uit het Microsoft kamp. Volgens Jeff Grubb gaat het nog steeds niet goed met de ontwikkeling van Perfect Dark. De game werd al in 2020 aangekondigd en was bij The Initiative in ontwikkeling. In 2021 werd daar de hulp van Crystal Dynamics voor gevraagd, maar zelfs dat er niet voor gezorgd dat de game uit diens “ruwe staat” is gekomen.

Overigens is Crystal Dynamics niet alleen bezig met het helpen aan Perfect Dark. De studio werkt aan een nieuwe trilogie van Tomb Raider games (zie ook het de films en serienieuws rubriek). De eerste nieuwe Tomb Raider wordt mogelijk een open wereld game en die zou zich afspelen in India. Aangezien de komende tijd weer een hoop showcases en livestreams gehouden worden, zou het niet gek zijn als deze game snel wordt aangekondigd.


Sony brengt de laatste jaren steeds meer exclusieve games naar de PC. Zo zagen we dit jaar al Horizon Forbidden West op Steam en de Epic Game Store verschijnen en komt deze maand ook nog Ghost of Tsushima naar Steam en de Epic Game Store, maar ook God of War Ragnarok lijkt die kant op te komen. Dit keer is het de bekende dataminer billbil-kun die meldt dat het niet lang meer kan duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *