Sony geef ons wel een remake van de God of War-trilogie!

Ik ben misschien wel te hyped door een gerucht dat misschien niet helemaal klopt, maar ik hoop zo dat als de God of War-trilogie opnieuw wordt uitgebracht, dat het een remake wordt!

Eind vorig jaar begon Nick Baker van Xbox Era al te speculeren dat er mogelijk een remaster van de trilogie naar de PlayStation 5 zal komen. Het zou echt gaan om de eerste drie delen van de serie en God of War: Ascension zou achterwege worden gelaten.

Op 22 maart 2025 viert de God of War reeks diens 20 jarige bestaan en het kan toch niet mooier dan dat dit gevierd wordt met een remake van de trilogie waar Kratos zo groot mee is geworden.
In de podcast heeft Baker namelijk nog geen idee hoe de games opnieuw uitgebracht worden en heeft het zelfs over de mogelijkheid dat het gewoon ports zijn van de PlayStation 3-versie (de eerste twee delen verschenen destijds ook al opnieuw voor de PlayStation 3).

Om heel eerlijk te zijn, heb ik onlangs de PC-versie van God of War (uit 2018) uitgespeeld en ben ik pas begonnen met Ragnarök, maar zat ik soms toch wel te bedenken hoe deze games zouden spelen met het soepelere gameplay uit de eerste drie delen. Niet dat de nieuwste games slecht zijn (ze zijn zelfs erg goed), maar het was wel een gewenning qua gameplay.

Alsjeblieft geen ports, Sony!

Laten we eerlijk wezen, want de eerste twee games dateren alweer uit 2005 en 2007 en hoewel de God of War Collection er al een stuk beter uitziet, kun je toch wel in alles merken dat het allemaal gedateerd aanvoelt. Een port van deze game zou me toch een stuk minder enthousiast maken dan een remake of remaster (al wel dan op hetzelfde niveau als Nintendo dat deed met Metroid Prime).

Sony heeft in mijn ogen al een goede studio in huis (Bluepoint Games) die echt heeft laten zien meer dan capabel te zijn om oudere games te remaken. Dat deed men met Demon’s Souls en Shadow of the Colossus al behoorlijk succesvol. Bovendien bracht deze studio de God of War Collection eerder al naar de PlayStation 3, dus heeft het al ervaring met de reeks!

Ik zou echt toch graag zien hoe deze studio een complete remake van de trilogie maakt en als er een collector’s edition komt, zal ik een van de eerste zijn die hem pre-ordert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *