Star Wars Jedi, Elden Ring, Dead Space en meer in hoogtepunten van week 9!

De weken vliegen weer voorbij en ook deze week was er weer een hoop te beleven in de gamesindustrie! Deze week onder ander goed nieuws over Star Wars Jedi Survivor, Dead Space, Elden Ring en meer!

Nieuwtjes

Deze week bracht goed nieuws voor Elden Ring fans onder ons. Er komt namelijk een uitbreiding naar de game, genaamd Shadow of the Erdtree.


Daarnaast hebben we ook hoopvol nieuws voor de liefhebbers van de Dead Space remake (waar wij ook onder vallen). EA zou aan fans gevraagd hebben of zij geïnteresseerd zijn in remakes van Dead Space 2 en 3. Al mogen ze van ons gewoon doen alsof Dead Space 3 nooit heeft bestaan en een hele andere game ervan maken ;-).

Nintendo heeft zeer waarschijnlijk de komst van DLC voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom verklapt. Op de officiële site van de website staat namelijk vermeld dat spelers de volledige game moeten aanschaffen om toegang tot de DLC te krijgen. Nou, veel duidelijker dan dit wordt het niet.

Microsoft heeft laten weten nog voor de zomer met een verrassingen te zullen komen. Eerder verraste het bedrijf hun fans nog met de shadow drop van Hi-fi Rush en ook de lancering van Goldeneye 007 op Xbox Game Pass. Dit zal ongetwijfeld rond dezelfde periode als de E3 gebeuren, al blijft het nog wel de vraag of Microsoft ook fysiek aanwezig is in de Convention Center in Los Angeles.

Ook EA kwam met positieve berichten. Stig Asmussen heeft namelijk eigenlijk een trilogie voor de Star Wars Jedi-games voor ogen. Dat zal dus ook gebeuren als Survivor het financieel gezien goed doet!

De welbekende geruchtenmolen

Een week zonder roddels is ook in de gamesindustrie een zeldzaamheid, maar helaas ook deze week werd er weer volop gespeculeerd. Zo meldde Tom Henderson dat Ubisoft nog vier Assassin’s Creed-games in ontwikkeling heeft. Daarvan zou er nog één VR-game zijn (de opvolger van Project Nexus), een free-to-play co-op game (Project Raid), een game die zich afspeelt in India, het Azteekse Rijk en de Mediterrane en een multiplayer game die gebouwd is op de cloudtechnologie Ubisoft Scalar.

Deze projecten zouden nog vroeg in de ontwikkelingsfase zijn en pas na de vier eerder aangekondigde games verschijnen. Dat zijn namelijk Assassin’s Creed Mirage (wordt dit jaar verwacht, Project Red (2024), Project Invictus (2025) en Project Hexe (in 2026).

Ook wordt er nog steeds gesproken over Beyond Good and Evil 2, maar het is alles behalve hoopvol wat er naar buiten komt. Guillaume Carmona , de studiohoofd van Ubisoft Montpellier, zou namelijk niet meer terugkeren naar het bedrijf.

Hij zou als sinds begin dit jaar niet meer aanwezig zijn en deze week zou de rest van de werknemers hebben gehoord dat hij niet meer terug zal komen.

Carmona is niet de enige die de studio heeft verlaten er zouden meerdere ontwikkelaars met een hoop stress en soms zelfs een burn-out langdurig afwezig zijn. Lokale autoriteiten zouden zelfs een onderzoek zijn gestart doordat er zoveel verzuim binnen het bedrijf is. Bovendien schiet de ontwikkeling van de game, die in 2008 al werd aangekondigd, niet bepaald op.

We sluiten de week af met wat minder goed “nieuws”, want het schijnt dat de ontwikkeling van Fable pas “opgestart” is. Dat wil zeggen dat de game net in de productiefase is en als dat echt waar is we nog wel een paar jaar op deze game moeten wachten. Laten we hopen dat dit niet zo het geval is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *