Super Mario Bros film, Activision overname en meer in nieuws van week 18

De lente lijkt zich deze week eindelijk aan te melden en we sluiten deze week dan ook in het zonnetje af.

Nieuws

Microsoft wordt door het CMA (Britse waakhond) tegen gehouden om de overname van Activision Blizzard af te ronden. Hoewel Microsoft in bezwaar gaat tegen deze blokkade, zullen ze ten eerste van goede huizen moeten komen en anders minstens 10 jaar moeten wachten op de volgende poging tot overname. Voor meer info raden we je de laatste rapportage van de CMA aan.

We gaan verder met wet leuker nieuws, want Nintendo en Illumination hebben laten weten dat The Super Mario Bros. film de mijlpaal van 1 miljard heeft weten te bereiken. In een interview verklapt legendarisch ontwikkelaar Shigeru Miyamoto dat dit succes wel eens te danken is aan de slechte reviews. Immers is slecht nieuws ook een vorm van gratis PR.

Helaas zorgt ook The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom voor gratis PR, maar alleen niet op zo’n hele leuke manier. De game is namelijk al gelekt en er staan spoilers ervan op het internet. Wees dus gewaarschuwd!

Ook SEGA kwam met goed nieuws: Er zijn namelijk 3,2 miljoen exemplaren van Sonic Frontiers verkocht. De blauwe egel zorgde daarnaast met de tweede film voor goede cijfers bij de uitgever. Men is daar natuurlijk meer van plan mee, zoals een derde film en een tv-serie op Paramount.

Meta komt op 1 juni met een Meta Quest Showcase waar nieuwe games voor de VR-bril worden getoond, maar ook updates over eerder getoonde games zal worden gedeeld!

Phil Spencer “verontschuldigt” zich voor de performance van Redfall. De game van Bethesda kampt met verschillende bugs en allerlei problemen aan de performance en dat viel zelfs bij de chef van Xbox niet goed. Volgens Spencer zal dit in ieder geval niet bij Starfield gaan gebeuren…

Avalanche Software heeft daarentegen beter nieuws. De Hogwarts Legacy-ontwikkelaar werkt namelijk aan een nieuwe AAA game. Het is nog niet bekend wat voor game het is, maar de vacature meldt dat het om een console game zal gaan.

Trailers van de week

Sony pakt groots uit met de Gran Turismo film. Zo zullen Orlando Bloom en David Harbour van de partij zijn bij de film over het waargebeurde verhaal van de Britse coureur Jann Mardenborough.

Komende week komt seizoen 17 van Apex Legends uit en in een nieuwe trailer zien we de eerste gameplay. Daarin staat het nieuwe personage Ballistic uiteraard in de hoofdrol.

Daarmee sluiten we de week alweer af. We hopen dat jullie dit weekend nog een beetje van het zonnetje kunnen genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *