Tears of the Kingdom, PlayStation Showcase en meer in nieuws van week 20

We naderen langzaamaan de Summer Game Fest en dan gaat het nieuws losbarsten. Volgende week is er al de PlayStation Showcase en begin juni volgen er nog meer showcases en persconferentie. Deze week was er ook het een en ander te melden!

Nieuws

Het team achter The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ziet dat de Super Mario movie een enorm succes is en geeft te kennen geïnteresseerd te zijn om Zelda en Link naar het grote doek te brengen. Echter moeten ze daar ook wel eerst de goedkeuring van de hoge mannen van Nintendo krijgen.

Deze zullen dit misschien wel sneller doen door het succes van Tears of the Kingdom, want in de eerste drie dagen na release vlogen er maar liefst 10 miljoen exemplaren van de game over de (digitale) toonbank!
Sony heeft dan eindelijk bevestigd dat aankomende woensdag een PlayStation Showcase zal worden gehouden. De show zal om 22:00 beginnen en games tonen van PlayStation Studios, maar ook third party’s en “nieuwe IP’s”.

Tijdens deze show werd eigenlijk de onthulling van Mortal Kombat 12 verwacht, maar die kwam al iets eerder. De game heet overigens Mortal Kombat 1 en waarom dat zo is, hoor je in de trailer!

Steam maakt sinds kort gebruik van een nieuwe feature genaamd trials. Daarmee kun je de eerste 90 minuten van een game testen, zonder ervoor te hoeven betalen. De eerste (en tot nu enige) game die daar gebruik van maakt is de Dead Space remake.

Daarentegen kun je tot aanstaande donderdag (25 mei) de game Metro: Last Light gratis op Steam scoren.
Blizzcon 2023 is voorzien van een datum. Het event zal in het weekend van 3 en 4 november worden gehouden in het Anaheim Convention Center. Dit jaar zal Blizzcon voor het eerst sinds 2019 weer in de fysieke vorm worden gehouden.

Roddels en meer

Dat er dit jaar een nieuwe Call of Duty komt, is eigenlijk zo goed als zeker en volgens de bekende geruchtenmolen gaat het om Call of Duty Modern Warfare 3. Gezien het einde van Modern Warfare 2 klinkt dat niet heel verrassend. De game wordt door Sledgehammer ontwikkeld en wordt als het goed is op 1 augustus onthuld.

Wat minder goed “nieuws” voor degene die uitkijken naar de nieuwe BioShock. De game die door Cloud Chamber moet worden ontwikkeld verkeert in een “ontwikkelingshel”. De ontwikkeling van de game zou in de zomer van 2022 weer helemaal opnieuw zijn begonnen.
Voornamelijk het schrijversteam zou problemen hebben om een script te schrijven voor de game van dit formaat.

Ubisoft heeft voor komend boekjaar acht (!) games in de planning staan. Assassin’s Creed Mirage, Avatar: Frontiers of Pandora, Rainbow Six Mobile, Skull and Bones, The Crew Motorfest, The Division Resurgence, XDefiant en “nog een grote game” zouden nog voor eind maart 2024 in de winkels moeten komen te liggen. Zou het hier om de Star Wars-game gaan die de uitgever al enige tijd in ontwikkeling heeft?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *