Teenage Mutant Ninja Turtles Shredder’s Revenge – Dimension Shellshock

Teenage Mutant Ninja Turtles Shredder’s Revenge krijgt op 31 augustus een gloednieuwe DLC genaamd Dimension Shellshock. Dit voegt een gloednieuwe game mode en twee nieuwe personages toe aan het spel. Tijdens Gamescom 2023 heb ik het mogen proberen!

Vorig jaar kwam TMNT Shredder’s Revenge uit en het was goed ontvangen door fans van de franchise. Het spel bracht het oude gevoel van Turtles in Time terug in een nieuw jasje. De game is niet lang, maar de combat is soepel, elk personage is uniek en is erg herspeelbaar. Vooral als je met vrienden gaat spelen door middel van online- en couch co-op. Ontwikkelaar Tribute Games heeft besloten om meer toe te voegen aan Shredder’s Revenge met een DLC.

Dimension Shellshock introduceert twee nieuwe personages en een nieuwe game mode. De twee personages heten Usagi en Karai. Tribute Games heeft er ook voor gezorgd dat de twee personages uniek zijn tegenover de rest van de speelbare personages. Usagi’s playstyle is gericht op areal combat. Zo kun je verschillende combo’s uitvoeren op de grond en in de lucht. Usagi is daarbij ook de enige personage die een double jump heeft. Karai daarentegen is erg gericht op hand to hand combat. Haar melee is aan het begin niet sterk, maar ze wordt wel sterker naarmate je door blijft gaan met verschillende combo’s. Beide personages brengen iets unieks aan het TMNT rooster, waardoor het waardevolle toevoegingen zijn aan het spel.

Naast de twee personages komt er ook een nieuwe game mode, genaamd survival mode. Het doel is om kristallen te verzamelen door verschillende levels, om zo naar andere dimensies te gaan. Spelers hebben de keuze om te kiezen uit elk personage in de game, waaronder ook Usagi en Karai. Tijdens survival mode krijgen spelers de mogelijkheid om verschillende perks te krijgen. Hiermee upgraden ze het personage, zodat survival mode anders ervaart kan worden. Elk personage heeft een eigen lijst met perks, dus als je bijvoorbeeld een bepaalde perk wilt vrijspelen voor Raphael, moet je ook als hem spelen. Je kunt ook verschillende shaders vrijspelen, om het personage een andere kleur te geven. De shaders zijn gebaseerd op verschillende kristallen in survival mode. Tribute Games heeft een aantal nieuwe vijanden toegevoegd die invloed hebben op de combat. Het is geen enorme verandering, maar het zorgt ervoor dat je moet nadenken over je volgende stap.

TMNT Dimension Shellshock - Usagi

Er zit een strategisch element verbonden aan survival mode, omdat je aan het einde van elke ronde/level een keuze moet maken. Bijvoorbeeld kiezen tussen het verzamelen van 20 kristallen of een power up voor de volgende ronde/level. Er is ook een timer aanwezig en als het voorbij loopt, wordt er een willekeurige keuze voor je gemaakt. Dat is niet het enige element waar een vorm van strategie bij zit. Je moet namelijk ook overwegen hoeveel kristallen je wilt verzamelen. Tribute Games hebben gezegd dat je tussen 10-20 kristallen vaak veilig bent; maar dat als je de optie krijgt om er 30 te pakken er vaak een boss battle aan verbonden zit. Het is dan aan de speler om iets langer in dezelfde dimensie te blijven of om toch een boss fight aan te gaan en eerder reizen naar andere dimensies.

Survival mode is een perfecte toevoeging aan TMNT Shredder’s Revenge. Het is een mode die ik niet had verwacht, maar het past perfect bij de game! Toen ik het aan het spelen was kon ik het niet laten liggen. Het brengt de kwaliteit van de gameplay duidelijk naar voren, zorgt ervoor dat je het steeds meer wilt spelen, om zo verder te komen. Dimension Shellshock komt op 31 augustus uit en zal 7,99 euro kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *