Waarom Mortal Kombat 12 nou Mortal Kombat 1 heet!

Vele fans leken een beetje verbouwereerd te zijn door de onthulling van Mortal Kombat 12. Hoe zit dat nou precies?! Ed Boon geeft tekst en uitleg.

Volgens de bedenker van de serie is Mortal Kombat 1 het begin van een universum. De game borduurt niet verder op het verhaal van Mortal Kombat 11 en de personage zullen dan ook andere rollen hebben in deze nieuwe tijdlijn. En dat is iets wat ze willen benadrukken met de titel van de game.

Of zoals Ed Boon het zei tijdens de Kommunity Chat:

“Dit is Mortal Kombat 1, een compleet nieuw begin, waarin je deze personages ontmoet in compleet nieuwe rollen, met nieuwe relaties tussen elkaar. Dat is de hoofdreden dat we het Mortal Kombat 1 noemen.”

De game werd vorige week aangekondigd en in de eerste trailer zagen we onder andere Scorpion, Raiden, Sub-Zero, Kung Lao, Kitana, Mileena, Johnny Cage, Shang Tsung als speelbare personages.

Mortal Kombat 1 zal een nieuwe verhalende singleplayer krijgen waarin “jouw favoriete Mortal Kombat personages aanwezig zijn op een manier zoals je nog nooit hebt gezien”. De game zal na de lancering ook cross-play en cross-progressie krijgen.

De nieuwste fighter van NetherRealm komt op 19 september uit voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, Nintendo Switch en pc (via Steam en Epic Games Store).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *