Wolverine, Resident Evil 9-gerucht en meer in hoogtepunt week 44

Terwijl de laatste toppers van dit jaar zich aandienen of al verschenen zijn, dropt er mondjesmaat nieuws naar buiten over games die nog uit moeten komen.

Nieuws

Twee weken geleden verscheen Marvel’s Spider-Man 2, die overigens erg goed ontvangen werd en nu laat Insomniac Games weten dat hun Wolverine-game in hetzelfde universum afspeelt. Het zou gaan om het universum Earth 1048. Ter vergelijking: het MCU vindt plaats op en rondom Earth 616.

Echter is het niet bekend of er ook daadwerkelijk een cross-over tussen de twee franchises zal komen. Tot op heden is dat namelijk nog niet gebeurd, maar wie weet Insomniac er wel een unieke draai aan te geven!

Nintendo komt op 6 november met de laatste DLC-circuits voor Mario Kart 8 Deluxe. Deze brengt de volgende tracks naar de game, waardoor het op 96 tracks eindigt:
Acorn Cup                                      Spiny Cup
Rome Avanti (Tour)                       Madrid Drive (Tour)
DK Mountain (GCN)                      Rosalina’s Ice World (3DS)
Daisy Circuit (Wii)                          Bowser’s Castle 3 (SNES)
Piranha Plant Cove (Tour)            Rainbow Road (Wii)

Sony heeft laten weten welke games er in november “gratis” zijn voor alle PlayStation Plus-abonnees. Vanaf dinsdag kunnen zij namelijk aan de slag met Dragon Ball: The Breakers (PS4), Mafia 2 Definitive Edition (PS4) en Aliens: Fireteam Elite (PS4, PS5).

Daarnaast heeft Sony ook ten horen gegeven dat ze het bedrijf iSize hebben overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in deep learning en videostreaming. iSize maakte onder andere het programma BitSave, dat de resolutie van games verbetert en de bitrate verlaagt. Het bedrijf moet Sony onder andere gaan helpen met de video- en streamingdiensten.

Lies of P werd goed ontvangen door critici en fans en krijgt zelfs een vervolg. Het gaat nog wel even duren voordat we iets over de game gaan horen, aangezien de focus bij de ontwikkelaar nog op DLC voor de eerste game ligt.

Goed nieuws voor degene die Payday 3 willen spelen op de manier zoals het eigenlijk bedoeld is. De game heeft namelijk de eerste patch ontvangen en die moet ervoor zorgen dat de game aanzienlijk beter speelt dan bij de lancering het geval was.

Trailers van de week

Avatar: Frontiers of Pandora is door Ubisoft aan vele grote media laten spelen, maar ook werd er 18 minuten aan gameplay van de open wereldgame vrijgegeven!

Dead Island 2 heeft zijn eerste uitbreiding ontvangen, genaamd Haus en daarvan is de launch trailer vrijgegeven.

Call of Duty Modern Warfare 3 verschijnt officieel pas op 10 november, maar degene die de game hebben gepre-ordert, kunnen al aan de slag met de singleplayer. In de video hieronder krijgen we alvast een korte blik daarop.

Fortnite is de loop der jaren veel veranderd, vooral de map van de Battle Royale game. Nu vond Epic Games het wel eens tijd worden om terug te gaan naar waar het allemaal begon.

Geruchten

Dat Nintendo bezig is met een opvolger van de Nintendo Switch mogen wel duidelijk wezen, maar er wordt de laatste tijd veel gespeculeerd rondom de nieuwe hybride console. Zo beweert een Koreaanse “insider” dat de console wel hybride zal worden, maar geen dock zal hebben zoals de huidige Switch.
Hoe deze aan de TV aangesloten zal worden, is op dit moment niet bekend. De console zal overigens geen Nintendo Switch 2 moeten heten, maar Nintendo Super Play.

Capcom zou grote plannen hebben voor Resident Evil 9. Volgens insider Dusk Golem is de game al sinds 2018 in ontwikkeling en zal “pas” in 2025 verschijnen. De game zou een einde moeten maken aan het verhaal dat met Resident Evil 7 is begonnen, maar zou geen direct vervolg zijn op Resident Evil Village.

Sony Santa Monica zou toch bezig zijn met nieuwe content voor God of War Ragnarok. Waar Game Director Eric Williams vorig jaar nog liet weten dat de game al groot genoeg was, zijn er nu meerdere die claimen dat er toch meer voor God of War Ragnarok aan zit te komen.
Zo wordt er door The Snitch gemeldt dat de uitbreiding al voor 70 procent klaar is en meldde ViewerAnon is het standalone content geworden, in plaats van een uitbreiding. Hierbij wordt dan ook de vergelijking met Spider-Man: Miles Morales gemaakt, wat ooit begon als DLC voor de eerste Spider-Man van Insomniac en later toch een standalone game werd.
Deze week claimt het Spaanse AreaJugones dat de aankondiging van deze uitbreiding/ standalone game nog voor het einde van dit jaar plaats zal vinden. Zal het dan tijdens de Game Awards gebeuren?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *