Wonder Woman, De Sims 5 en meer in hoogtepunten week 47

De week is weer voorbij en de laatste maand van het jaar staat voor de deur. Toch was er weer een hoop te beleven deze week!

Nieuws

Sony komt begin volgend jaar al met de remaster van The Last of Us Part 2. De game wordt niet alleen grafisch voorzien van een upgrade, maar krijgt ook een nieuwe modus. Deze “roquelike” survival modus “No Return” is in de trailer hieronder te aanschouwen.

Warner Bros heeft laten weten dat de Wonder Woman-game die men in ontwikkeling heeft geen live service game zal worden. Dit leek te worden gesuggereerd door een nieuwe vacature die vorige week werd gespot.
De vacature zou dus geen betrekking hebben op de game van Wonder Woman. Die werd overigens alweer twee jaar geleden aangekondigd tijdens de Game Awards. Check de trailer even om je geheugen op te frissen!

Als het aan Ubisoft’s managing director Darryl Long ligt zal Skull & Bones nog in het eerste kwartaal van 2024 moeten verschijnen. De piratengame is echter al zo vaak uitgesteld dat we de tel niet meer bij hebben gehouden, dus neem het vooralsnog met een korrel zout..

De Sims 5 krijgt een kleinschalige multiplayer. Volgens Lyndsay Pearson, de vicepresident van de Sims-franchise, heeft het team van Maxis inspiratie opgedaan bij games als Animal Crossing: New Horizons. Daar kunnen spelers vrienden en/ of familieleden uitnodigen om samen diverse zelfbedachte taken te voltooien of items ruilen. We zijn benieuwd of dat laatste wel mogelijk zal worden in een serie als de Sims..

Fortnite gaat een nieuw tijdperk inluiden door het oude met een grote knal te laten verdwijnen. Of dat is in ieder geval de theorie die rondgaat. Niemand minder dan rapper Eminem is opgetrommeld om een speciaal event te realiseren. Fans kunnen onder andere drie skins kopen van de rapper en een nieuwe laadpagina voor het event..

Fortnite X Eminem

Een voormalig medewerker van Rockstar heeft wat details over het geannuleerde Agent gedeeld. De game zou in de jaren ‘ 70 plaatsvinden, lineair zijn en verschillende locaties bevatten. Rockstar zou haar inspiratie uit de James Bond films hebben gehaald, maar de game heeft helaas nooit het daglicht gezien. Groter boosdoener blijkt GTA IV te zijn en het feit dat de ontwikkeling van de game alles behalve soepel verliep.

Het Nederlandse Davilex Games gaat terug naar de goede oude tijd. Het bedrijf wil namelijk reprises maken van A2 Racer en de TomCat-games. Het zal nog wel even duren voor we er wat over zullen horen, want Ruud Wolterbeek-Muller nu nog niet kan/ wil vertellen wanneer we er meer over zullen horen.

EA Sports FC 24 zal volgend jaar zomer een update krijgen waarmee het EK 2024 aan de game zal worden toegevoegd. Spelers die de game voor 16 januari spelen, krijgen een van de volgende spelers in Ultimate Team:

• Jack Grealish – England
• Ousmane Dembélé – France
• Federico Chiesa – Italy
• Florian Wirtz – Germany
• Virgil Van Djik – Netherlands
• Alvaro Morata – Spain

Trailers van de week

South Park Snow Day heeft een eerste trailer gekregen. Daarin zien we hoe jij als de “New kid” het samen met de bekende personages opneemt tegen een elvenleger. Waarschijnlijk ook alleen omdat Cartman dat denkt. De multiplayer game bevat weer een meer dan gezonde dosis humor, maar wanneer deze verschijnt, is nog niet bekend.

Geruchten

Volgens Jeff Grubb is de remake van Knights of the Old Republic een stille dood gestorven. De journalist heeft vernomen dat niemand meer aan de game werkt. In 2022 liet de Embracer Group nog weten dat Saber Interactive aan de game werkt, maar bleef onlangs tijdens de presentatie van hun kwartaalcijfers angstvallig stil rondom de game. Volgens Lars Wingefors, CEO van het bedrijf, had dit te maken met het feit dat “alles meteen een kop haalt”.

PEGI heeft mogelijk de releasedatum van Dragon’s Dogma 2 verklapt. De game krijgt begin volgende week nog een livestream, maar het classificatiebedrijf heeft vermeld dat de game op 22 maart zal verschijnen en een rating van 18+ zal krijgen.

Call of Duty Black Ops 6, of Gulf War zoals de CoD-game van 2024 mogelijk zal heten, speelt zich af tijdens de Golfoorlog (begin jaren ’90). Treyarch zou geen standpunt willen innemen, maar een kritische blik willen geven op de verschillende participanten binnen het conflict.

De game zou wederom een singleplayer modus krijgen, maar ook een Zombie modus zoals we van Treyarch kunnen verwachten (tegen hordes zombies over een aantal rondes). Het is nog niet bevestigd, maar gezien de bron en het feit dat Call of Duty-games pas in de zomer worden onthuld, zou het ons niet verbazen als dit wederom lijkt te kloppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *