Xbox Developer Direct, veel trailers en meer in hoogtepunten week 3

Deze week werd er lekker veel met beeldmateriaal gestrooid. Zo was Microsoft er met de Xbox Developer Direct, en werden er daarnaast nog veel trailers vrijgegeven.

Nieuws

Call of Duty Warzone zou deze week een nieuwe manier krijgen om de game te verlaten. Middels een Covert Exfill bij een buy station zou er een mogelijkheid extra zijn om het veld levend te verlaten. Raven Software ziet daar, na flink wat kritiek, toch van af en wil het eerst gaan introduceren in een aparte modus.

Heel vreemd bleek dit later niet, want de Season 1 Reloaded update zat namelijk vol met bugs. Zo werden spelers de lobby uitgegooid, was het niet mogelijk je wapens aan te passen en kon je deze zelfs niet uit de loadout pack halen.


Uit een onderzoek van de GDC blijkt dat al meer dan 300 ontwikkelaars werken aan een game voor de nog aan te kondigen Switch-opvolger. Dat was overigens “maar” 8 procent van de ondervraagden. 32 procent liet overigens wel weten uit te kijken naar wat Nintendo voor ons in de toekomst in petto heeft.

filmnieuws

Vorige week hadden we al een aantal nieuwtjes over the Last of Us Season 2, maar ook qua films is er weer het een en ander te melden. Zo komt er een verfilming van Until Dawn, dat gemaakt wordt door PlayStation Productions en geproduceerd door David F. Sandberg (van onder andere Shazam).

Ook is er een film in de maak van de psychologische horrorgame Martha is Dead. Deze film wordt gemaakt door de Zweedse filmproducent Studios Extraordinaires en volgt het verhaal van Giuliana. Zij doet onderzoek naar de moord van haar tweelingzus Martha in het door de Tweede Wereldoorlog getroffen Toscane.

We waren verbaasd om te lezen dat Minecraft een verfilming zou krijgen, maar inmiddels worden er grote namen genoemd om een rol te spelen. Zo werd eerder dit jaar Jack Black (Bowser in de Mario movie) genoemd, maar is inmiddels ook Jennifer Coolidge aan het project verbonden.

Xbox Developer Direct

Microsoft hield deze week het eerste “event” van het jaar en kwam met een leuke, diverse lijst aan games op de proppen.

Zo liet het weten dat Senua’s Saga: Hellblade 2 op 21 mei verschijnt, dat Indiana Jones ook nog voor dit jaar staat gepland (en er erg goed uit ziet), net als Avowed, werd Ara: History Untold nog even getoond en was er nog een verrassing in de vorm van Legend of Mana van Square Enix. Check de hele Direct hieronder voor alle beelden.

Trailers van de week

Stalker 2 is deze week voorzien van een officiële releasedatum. De game zal namelijk op 24 september 2024 in de winkels liggen!

Zafina zal ook in Tekken 8 van de partij zet en in een trailer zien we wat ze allemaal in petto heeft.

Sand Land, de game van de makers van Dragon Ball Z, heeft een releasedatum gekregen. In een nieuwe trailer wordt onthuld wanneer we er mee aan de slag kunnen.

Volgende maand verschijnt Final Fantasy 7 Rebirth en in een nieuwe video wordt een bekend vijand in de schijnwerpers gezet.

 

Season 11 van Sea of Thieves gaat een hoop dingen veranderen in de game. In een zeven minuten durende video laat Rare zien wat er allemaal op de schop gaat.

 

The Last of Us: Part 2 remastered verscheen al eerder deze week en in een trailer laat Naughty Dog zien wat de features zijn die deze special nou zo bijzonder maakt.

Suicide Squad: Kill the Justice League ligt op 2 februari in de winkels en daar hoort uiteraard een launchtrailer bij. Die werd deze week dan ook vrijgegeven door Warner Bros.

Tekken 8 laat diverse bekende personages het weer uitvechten in een nieuw toernooi en uiteraard is ook Lee Chaolan weer van de partij!

The Elder Scrolls Online komt deze zomer met een nieuwe uitbreiding. In juni zal de Gold Road zal de game je terug nemen naar de locaties uit The Elder Scrolls IV: Oblivion.

Geruchten

Volgens Shpeshal_Nick van de XboxEra podcast is de Battle Royale-game van Halo geannuleerd. De game werd nooit officieel aangekondigd, maar er wordt al jaren geroddeld over de mogelijke komst. Certain Affinity zou al in 2020 zijn begonnen met de game, maar inmiddels zou deze op de plank zijn beland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *