Ratchet and Clank Rift Apart PC review

Review: Ratchet and Clank: Rift Apart – verpletterende dimensies

Available Platforms
Genre

Actie

Release Date

26 juli 2023

Developer

Nixxes Software/ Insomniac Games

Publisher

Sony

Deals
€https://www.bol.com/nl/nl/p/ratchet-clank-rift-apart-windows-download/9300000153920133/?Referrer=ADVNLGOO002012-S--9300000153920133&gclid=EAIaIQobChMI7aPKkeTDgAMVift3Ch3SRgEhEAQYAyABEgJUVfD_BwE
In Ratchet and Clank: Rift Apart wacht de twee helden een gloednieuw avontuur, wanneer dr. Nefarious letterlijk een gat tussen meerdere dimensies slaat.

Sony is de afgelopen jaren druk bezig om hun grootste IP’s naar de PC te brengen. Ook Ratchet and Clank: Rift Apart verdient volgens het Japanse bedrijf een kans bij een wat groter publiek. Of de game ook daadwerkelijk net zo goed is, lees je in deze review!

Sony nam namelijk met de release van Rift Apart een risico door de game alleen naar de PlayStation 5 te brengen. Het goede nieuws was dat de game daardoor ook gebruik kon maken van de extra rekenkracht van Sony’s nieuwste console en dat deed het uiteindelijke product ook alleen maar goed.

In Ratchet and Clank: Rift Apart worden de helden tijdens een viering flink gestoord door Dr. Nefarious. Hij heeft zijn zinnen gezet op de dimensionator en voor je het eigenlijk in de gaten hebt, worden de helden opgeslurpt door een van de vele gaten in de dimensie. Uiteindelijk strandden ze in een universum met nog een Lombax en een hoop bekende personages, alleen gedragen ze zich niet allemaal zoals je van ze gewend bent.

Het zorgt voor een leuke verhaallijn, waarin Ratchet, Clank en Rivet op zoek gaan naar een manier om alles terug te draaien voordat Dr. Nefarious meerder dimensie over hoop hield. En was Ratchet sowieso niet van plan om op zoek te gaan naar andere Lombax’en?

Ratchet and Clank Rift Apart PC review

Lekker actievol

Tijdens het volgen van het verhaal wacht er een groots knalfestijn je op. Hordes vijanden zullen hun best doen om te zorgen dat jij je taken niet kunt uitvoeren. De game valt ook niet meer onder een het genre platformer te plaatsen, want het enige wat je naast schieten en upgraden van je wapens doet, is het zoeken naar raritanium en gouden bouten en speciale outfits.

Nou ja voor sommige moet je een puzzel oplossen in een zakdimensie en ook zijn er dimensionale fouten die Clank kan verhelpen door een aantal puzzels op te lassen. Echter ligt de meeste focus op de grote (vuur)gevechten. En om heel eerlijk te zijn, blijven deze gevechten gewoon ook erg leuk. Naarmate je vordert in het spel zal je de meest uiteenlopende (en gekke) wapens kunnen kopen.

Het zijn dus niet alleen de standaard handwapen, LMG, sniper en shotgun, maar ook wapens waarmee je vijanden kunt bevriezen of een plantensproeier die vijanden in planten verandert. Met de hordes vijanden die je te wachten staan en het wapen arsenaal dat tot je beschikking komt, kun je inderdaad al vrij snel een complete chaos verwachten. Om nog maar te zwijgen over de vele eindbazen!

Ratchet and Clank Rift Apart PC review

Prachtige omgevingen

Daarnaast is het ook zo dat de game grafisch gezien erg mooi is en ondanks de vele (chaotische) gevechten ook gewoon soepel blijft lopen. Nu speel ik de game op wat oudere game laptop (met een 2060 RTX), maar ook daarop bleef de game gewoon soepel boven de 60fps draaien.

Ook heeft deze game, net als alle andere games die Sony naar de PC heeft gebracht, vele extraatjes te bieden, zoals ondersteuning voor extra brede schermen (of meerdere) en ontgrendelde fps en dergelijke. Je moet daarvoor wel een beste PC in huis hebben, maar het zorgt ervoor dat deze game alleen maar nog beter tot zijn recht komt.

Helaas kende deze game bij mij een probleem en dat was het feit dat ik af en toe gewoon uit de game geschopt werd. Het was ook niet zo dat de game crashte, maar ik keek soms zonder pardon weer naar mijn bibliotheek in Steam. Nadat ik de game een keer verwijderd had en opnieuw geïnstalleerd werd het wel een stuk beter, maar helaas was dit maar van korte duur.

Ratchet and Clank Rift Apart PC review

Smaakt naar meer!

Ondanks dat heb ik me prima vermaakt met Ratchet and Clank Rift Apart. De vuurgevechten zijn dan soms iets te chaotisch, maar blijven leuk doordat je wapens vrij blijft spelen en nieuwe upgrades voor ze ontgrendeld. Daarnaast biedt de game gewoon een erg vermakelijk verhaal, die je zo’n 12 à 15 uur zoet moet houden. Tel daarbij het ontgrendelen van alle outfits en het oplossen van alle zakdimensies en het vinden van de gouden bouten bij op en je bent zeker een uur of 30 onder de pannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Last of Us Part 2 remaster

The Last of Us Part 2 remastered: waarom zou je hem wel of niet in huis halen?!

Het gebeurt eigenlijk nooit dat het lastig wordt om een game een cijfer te geven. The Last of Us Part…

8.3

Great

Pros

  • Vermakelijk verhaal
  • Heerlijke chaotische gevechten
  • upgraden en nieuwe wapens houden het leuk

Cons

  • Uit de game gekickt worden