Indie World presentatie, geen E3 week info en meer in hoogtepunten week 16

Deze week was relatief rustig qua grote nieuwtjes al was er wel een leuke verrassing in de vorm van de Indie World presentatie van Nintendo. Ook was het gaaf dat Kingdom Come Deliverance 2 werd aangekondigd.

Nieuws

EA Motive heeft via een vacature laten weten dat hun actie-avonturengame (zeer waarschijnlijk Iron Man) een open wereld zal bevatten. Vorige week werd op diezelfde manier al duidelijk dat de Black Panther-game van EA ook een open wereld-game zal worden.

It Takes Two-ontwikkelaar Hazelight viert dit jaar haar 10 jarige bestaan en heeft iets speciaals in de planning. Het gaat om een nieuwe game, maar daar zullen we pas later dit jaar meer over gaan horen..


Ook dit jaar krijgen we weer een “geen E3 week”. Zo heeft Ubisoft op 12 juni een Forward event, komt Microsoft mogelijk op 9 juni met een showcase en zal op diezelfde dag ook de PC Gaming Show worden gehouden. Dit jaar zal is dat een extra groot feestje, aangezien het al de tiende jaar op rij is dat de show wordt gehouden. Om 22:00 onze tijd zal de show beginnen en meer dan 50 games tonen!

Microsoft heeft nog laten weten dat er nog wat nieuwe games naar Xbox Game Pass komen. Enkele daarvan zijn al verkrijgbaar (Orc Must Die 3! En EA Sports NHL 24). Later deze maand volgen ook nog Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, Another Crab’s Treasure, Manor Lords en Have a Nice Death.


Ook zullen er een aantal games de service op 30 april verlaten, namelijk: 7 Days to Die, Besiege, EA Sports NHL 22, Loot River, Pikuniku en Ravenlok.

Sea of Thieves heeft (voor de release op de PS5) een nieuwe mijlpaal behaald. Inmiddels hebben al 40 miljoen gamers de game gespeeld. Om dit te vieren, is er dit weekend een Gold en Glory weekend. Daarin kunnen spelers extra beloningen verdienen.


Blizzard is er nog niet van overtuigd dat World of Warcraft naar consoles moet komen, maar denkt wel dat het mogelijk is. Holly Longdale, executive producer en vicepresident van World of Warcraft, laat in een gesprek met VGC weten dat ze er nog steeds over aan het praten zijn, maar op dit moment niks hebben aan te kondigen.

Larion Studios liet eerder al weten geen DLC noch een opvolger voor Baldur’s Gate 3 te zullen maken. Echter heeft het bedrijf wel twee andere projecten in ontwikkeling en deze zijn beide gloednieuwe IP en CEO klinkt erg enthousiast over wat hij tot dusver van deze games gezien heeft.

Het lijkt erop dat Kena: Bridge of Spirits alsnog naar Xbox-consoles, want de ESRB heeft de Xbox-versie voorzien van een classificatie.

Film en serienieuws

Amazon heeft laten weten dat de Fallout serie een tweede seizoen zal krijgen. De serie zorgt niet alleen voor veel kijkers, maar ook de verkopen van de games zijn door de serie gestegen. Fallout 4 blijkt voor vele de perfecte game om te spelen na het zien van de serie.

IndieWorld

Nintendo hield afgelopen woensdag weer een Indie World presentatie en daarin werden een hoop games getoond. Je kunt de show hieronder op je gemakkie bekijken of hier de samenvatting teruglezen!

De crisis is nog lang niet weg!

Ook GTA-uitgever Take Two Interactive krijg het helaas niet voor elkaar om te bezuinigen zonder personeel te moeten ontslaan. Het bedrijf wil namelijk 165 miljoen per jaar besparen en doet dat door verschillende games te annuleren (besparing van 140 miljoen) en 500 ontwikkelaars te ontslaan (35 miljoen dollar). Welke games er zijn geschrapt, heeft de uitgever niet laten weten.

Trailers van de week

Het was niet helemaal geen verrassing dat Kingdom Come Deliverance 2 werd aangekondigd, maar Warhorse Studios is erg ambitieus over hun game. Deze is twee keer groter dan diens voorganger en moet daarnaast ook een stuk beter worden! Check hier de eerste trailer!

Sand Land bevat behoorlijke zandstormen (je verwacht het niet, he) en in de onderstaande trailer wordt er een gedemonstreerd.

Vorige week liet Moon Studios al weten dat ze een naam en zelfs ideeën hadden voor Ori 3 en nu No Rest for the Wicked via Early Access verschijnt, lijken die plannen snel gerealiseerd te kunnen worden. Echter eerst dus de release van hun nieuwste game en daar is launch trailer van vrijgegeven.

Remnant 2 krijgt op 23 april de tweede DLC genaamd The Forgotten Kingdom en in een trailer introduceert men de extra content.

F1 24 is deze week officieel uit de doeken gedaan en daarin kunnen spelers voor het eerst in tijden de gehele carrière modus als een van hun favoriete coureurs spelen.

Geruchten

Volgens insider Kurakasis is Take Two Interactive bezig met de aankondiging van een nieuwe Mafia-game. De insider claimt dat hij dit eerder ook al bij Judas heeft vernomen en dat het toen ook zo’n 3 a 4 weken duurde voordat de trailer uitkwam. Er wordt immers ook gespeculeerd over een nieuwe PlayStation Showcase in mei dus dat zou weleens de dag kunnen zijn dat de Mafia game wordt aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *