Star Wars: Outlaws releasedatum onthuld, eerste Summer Game Fest berichten en meer in hoogtepunten week 15

De weken blijven maar voorbij vliegen en ook deze werkweek zit er al weer op. Deze week was er weer genoeg te melden, dus hier komt ie!

Nieuws

Hoewel Microsoft druk bezig is met een nieuwe console wil het ook graag dat de oude games speelbaar blijven. Daarom heeft het bedrijf een team samengesteld die daar verantwoordelijk zal zijn. Dus verwacht voorlopig dat veel games van Microsoft backwards compatible blijven!

Battlefield 2042 zal geen nieuwe in-game seizoenen meer krijgen. De focus gaat bij DICE naar de toekomst van de reeks. Naast dit nieuws deelt het bedrijf mee dat ook Motive Studio zich gaat mengen in de ontwikkeling van de nieuwe Battlefield. Deze ontwikkelaar kennen we van onder andere Star Wars Squadrons en de Dead Space remake.


Ondanks dat Ricochet een hoop hackers tegenhoudt in Call of Duty, heeft Raven Software nog steeds haar handen vol aan de valsspelers. Deze week werden er weer 27000 geband. Echter zitten er daar ook een aantal streamers bij de claimen ten onrechte te zijn geband.

Gearbox Publishing gaat voortaan door het leven als Arc Games. Gearbox Software was sinds de verkoop van Embracer aan Take-Two Interactive geen onderdeel meer van en dat was voor Embracer reden genoeg om de naam van de uitgever te veranderen.

Ondergetekende schreef deze week al een blog over de befaamde AAAA-game van Ubisoft, maar CD Projekt Red weet het nog bondiger te maken. Uiteraard wel met een knipoog, maar de ontwikkelaar maakt nu geen AAA of quadruple Q games, maar AAAAA-games.

Fallout 4 krijgt op 25 april een update voor de huidige generatie consoles, waardoor deze op 60 fps te spelen is.
Warhorse gaat op 18 april hun nieuwe game aankondigen. Deze zal op Twitch en YouTube live te volgen zijn. Hoewel het nog niet bekend is om welke game het gaat, melden insiders als Tom Henderson en BillBill-kun dat het om een vervolg op Kingdom Come Deliverance gaat.

Filmnieuws

Goed nieuws als je uitkeek naar de Fallout serie op Amazon want deze is vanaf vandaag al te zien. De première is namelijk vervroegd en daardoor is de serie al sinds vannacht te bekijken.

Er komt eind volgend jaar een vervolg op de Five Nights at Freddy’s film.


Deze week plaatste acteur en worstelaar John Cena een afbeelding van een pixelillustratie van Link op Instagram  en er werd meteen gespeculeerd dat hij wellicht iets met de verfilming van the Legend of Zelda gaat doen. Zou het kunnen dat hij de rol van Ganondorf op zich gaat nemen?!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John Cena (@johncena)


Thomas Mahler, CEO van Moon Studios, heeft in een interview met Game Informer laten weten dat hij al een titel en verschillende ideeën heeft voor Ori 3. Nu is er nog niks officieel aangekondigd, maar het lijkt erop dat er toch nog een derde deel gaat komen. Al is de studio op dit moment nog bezig met de game No Rest for the Wicked.

Trailers van de week

Ubisioft heeft niet alleen een nieuwe verhalende trailer van Star Wars Outlaws vrijgegeven, maar ook een releasedatum onthuld. De eerste open wereld Star Wars-game verschijnt op 30 augustus.

Er werd vorige week al over gespeculeerd, maar de rogue-like Prince of Persia is deze week onthuld. De game wordt ontwikkeld door Evil Empire, dat met Dead Cells een behoorlijk succes wist te boeken.
The Rogue Prince of Persia verschijnt op 14 mei in Early Acces, exclusief voor de PC (via Steam). Je kunt je overigens al aanmelden voor de alfa test van de game via de officiële website.

Troy Baker heeft zijn stem al heel vaak verleend aan diverse games, maar hij zit niet in GTA 6. Vele waren ervan overtuigd de stemacteur achter Booker DeWitt en Joel Miller te horen, maar hij laat zelf weten dat niet te zijn.

Sand Land zal niet alleen uit woestijnen bestaan, maar zal ook een bebost gebied bevatten, inclusief een stad. In de laatste dev diary toont Bandai Namco Forest Land.

Geruchten

Sony zou nog wat exclusives voor dit jaar in petto hebben. Het bedrijf zou volgens Jeff Grubb een PlayStation evenement in de planning hebben staan voor mei. Daarin zouden games als Silent Hill 2 Remake en een nieuwe Astrobot worden getoond. Tot op heden, is dit niet bevestigd.

Ubisoft schijnt een remake van de Prince of Persia: Sands of Time remake te maken. Snap je het nog? De uitgever zag in dat het publiek niet stond te springen toen de game werd aangekondigd en sindsdien verloopt de ontwikkeling stroef. Deze is al een tijd geleden verhuisd naar Ubisoft Montreal. Deze zouden verder gaan waar Ubisoft Pune en Mumbai waren gebleven, maar nu claimt Insider Gaming dat het bedrijf de game vanaf de grond opnieuw bouwt. Zo gaat het voor een wat realistischer ervaring.

Microsoft zal volgens Tom Warren van the Verge op zondag 9 juni een nieuwe showcase houden. Dat klinkt logisch aangezien Microsoft vaker rond die tijd een event houdt. Volgens Warren wordt tijdens dat event Gears 6 aangekondigd, maar ook de nieuwe Call of Duty (mogelijk Black Ops Gulf War).

Bungie is volgens een anonieme insider niet alleen bezig met een nieuwe  Marathon, maar ook met Destiny 3. De insider wist eerder al juiste informatie te lekken en claimt dat de game al sinds the Witch Queen DLC in ontwikkeling is en dat er geen classe meer aanwezig zullen zijn. Spelers zouden op hun eigen manier hun personage aan kunnen passen, zodat ze hun eigen speelstijl kunnen perfectioneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *