KOTOR remake leeft, Ubisoft Forward aangekondigd en meer in hoogtepunten week 14

Morgen dient zich dan de eerste echte lentedag aan en ook de rest van het weekend lijkt het aardig weer te worden. Voor ook wij ervan gaan genieten, hebben we natuurlijk eerst nog de hoogtepunten van de week!

Nieuws

Hoewel Stellar Blade nog officieel uit moet komen, hint de maker al na een vervolg. Zo geeft hij (met een knipoog) aan dat spelers pas in een vervolg erachter zullen komen hoe oud het hoofdpersonage Eve is. Ook hoopt hij dat veel gamers het spel kopen om de kansen op een sequel te doen vergroten.

Nog meer goed nieuws voor degene die Stellar Blade gaan halen. Ontwikkelaar UpShift laat weten dat de game na de lancering zal worden voorzien van updates en deze brengen onder andere New Game Plus en nieuwe kostuums naar de game!

Ubisoft komt in juni weer met een nieuwe Ubisoft Forward. Deze zal live worden gehouden in Los Angeles, maar ook online te volgen zijn. Op 10 juni komen we erachter wat Ubisoft voor ons in petto heeft. We gokken dat Star Wars: Outlast en minimaal één Assassin’s Creed-game aanwezig zijn.


De remake van Star Wars Knights of the Old Republic is nog steeds “levend en wel”, aldus de CEO van Saber Interactive in een interview met IGN. Het bedrijf is sinds een aantal weken onafhankelijk verder gegaan en daar heeft de game gelukkig geen last van. Daarnaast hoopt het team zelfs de “verwachtingen van de fans te overtreffen.”

Op 9 april om 15:00 Ninja Theory meer gaan laten zien van Senua’s Saga: Hellblade 2. Dat zal uiteraard gebeuren op de YouTube-pagina van de ontwikkelaar. Uiteraard zorgen wij voor die tijd dat het event ook hier live te volgen is!

Het is echter niet allemaal kommer en kwel bij Hellblade 2. Tameem Antoniades, de mede-oprichter van Ninja Theory, heeft laten weten dat hij de studio gaat verlaten. Hij was echter alleen tijdens de beginfase betrokken bij de ontwikkeling van Hellblade 2 en is met onbekende redenen vertrokken.

Daarnaast kwam ook nog het nieuws dat de game van Ninja Theory geen performance modus zal krijgen en “slechts” 30 fps zal draaien op de Xbox-consoles.

Sea of Thieves krijgt voor de lancering op 30 april nog een gesloten beta voor de PlayStation 5. Deze zal op 12 april van start gaan en de 15de eindigen.

EA Sports WRC introduceert op 9 april een gratis update en die brengt onder andere 67 nieuwe uitdagingen, 30 nieuwe customization items en 20 nieuwe Rally Pass levels. Daarnaast krijgen gamers die de game op de PC spelen ook de mogelijkheid om de game in VR te spelen. Helaas is er met nog geen woord over de PlayStation 5-versie en een eventuele VR-versie gerept.

Yup, de crisis is nog steeds niet voorbij!

Ubisoft had eerder dit jaar al ruim 1000 medewerkers de laan op gestuurd en heeft daar nog eens 45 man aan toegevoegd. Deze waren in Azië gestationeerd en moeten helaas op zoek gaan naar andere werk, omdat de Franse uitgever aan het herstructureren is.

Relic is onlangs onafhankelijk geworden nadat SEGA moest bezuinigen. Ook Relic kan niet al het personeel blijven voorzien van werk en dus geld en heeft besloten om 41 man te ontslaan.

Filmnieuws

Als het aan acteur Jack Black ligt komen er meer verfilmingen van populaire games. Zo ziet de vertolker van onder andere Bowser in de Super Mario Movie graag dat GTA en Red Dead Redemption naar het witte doek komen.

Jack Black verschijnt overigens op 9 augustus in de Borderlands film en zal daarin de rol van Claptrap op zich nemen.

Trailers van de week

Yellow Brick Games, van de voormalige Dragon Age-ontwikkelaar Mike Laidlaw, heeft hun eerste game officieel uit de doeken gedaan. Het gaat om een actie-RPG met de naam Eternal Strands. In een trailer kregen we de eerste beelden te zien!

Er zijn beelden gelekt van een geannuleerde Batman-game, die in 2010 door Monolith Productions werd ontwikkeld. De game werd uiteindelijk door Christopher Nolan (inderdaad de filmregisseur) hoogstpersoonlijk geschrapt, omdat hij het te druk had.


Call of Duty Modern Warfare 3 krijgt zeer waarschijnlijk een parkour-level. Er zijn namelijk beelden gelekt van een dergelijk neon getinte level. Deze zou gedurende het huidige in-game seizoen moeten verschijnen.

Geruchten

Sony zou games die gebruik maken van de extra rekenkracht van de PlayStation 5 Pro een speciaal label willen geven. Om in aanmerking komen voor de “PlayStation 5 Pro Enhanced” label moeten ontwikkelaars gebruik maken van de ray tracing en upscaling techniek PSSR en games moeten 60fps halen in 4K. Dit claimt Tom Henderson overigens en op dit moment bestaat de PS5 Pro niet dus vooralsnog is er niks te bewijzen.

Het zou zo maar kunnen dat Gears 6 deze zomer wordt aangekondigd. Volgens Jeff Grubb is het Xbox/ Bethesda event in juni de uitgelegen kans. Volgens Tom Warren van The Verge is deze informatie “correct.”

Ubisoft komt in juni met een nieuwe Ubisoft Forward en de geruchten over de Splinter Cell remake worden weer aangewakkerd. X-gebruiker MauroNL spotte dat Ubisoft Toronto hun Facebook profielfoto hadden veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *