Max Payne remake, Batman VR-game, Gray Zone Warfare en meer in hoogtepunten week 18

Hoewel we deze week de eerste lentezon hebben mogen voelen, lijken we dit weekend toch weer lekker achter onze console/ pc te kunnen kruipen. Voor wij dat gaan doen, zijn hier de hoogtepunten van deze week!

Nieuws

Remedy gaat nog dit jaar beginnen met de ontwikkeling van de Max Payne remakes. De eerste twee delen worden door de originele ontwikkelaar gemaakt en deze zal in de tweede kwartaal gaan beginnen met de productie (uiterlijk eind juni).

Naast deze game werkt de studio ook aan Control 2, een multiplayergame in het Control universum (dat in de afrondende fase van ontwikkeling zit) en tot slot nog Codename Kestrel, dat zich nog in de conceptfase bevindt. We kunnen wel stellen dat de ontwikkelaar niet bepaald stil is gaan zitten na de launch van Alan Wake 2.

Camouflaj mag namens Oculus Studios werken aan Batman: Arkham Shadow. Details zijn nog schaars, maar het lijkt erop dat de Ratcatcher de antagonist is. Op 7 juni moet de volledige onthulling komen, maar gelukkig hebben we wel al een teaser gekregen.

THQ Nordic komt deze zomer ook weer met hun showcase. De uitgever zal op 2 augustus om 21:00 een livestream houden waarin onder andere de Gothic 1 remake wordt getoond, maar ook nog andere updates van games, wereldpremières en meer!

Senua’s Saga: Hellblade 2 verschijnt later deze maand en Ninja Theory komt elke dag met een update van de game. Op donderdag startte het bedrijf met de onderstaande screenshot!

Senua's Saga Hellblade 2 1

Assassin’s Creed Mirage is vanaf 6 juni te spelen op iOS-apparaten. Daarmee is de game dan ook uitgesteld, aangezien deze eigenlijk al in “begin 2024” zou moeten verschijnen.

Het leek erop dat xDefiant weer uitgesteld zou worden, maar ondanks alle stilte rondom de arenashooter laat Ubisoft weten dat deze op 21 mei zal verschijnen!

Universal gaat volgend jaar Super Nintendo World in Orlando openen. Het park zal uit Super Mario Land en Donkey Kong Country bevatten. Laatstgenoemde zal ook in Japan komen, maar ook daar is deze nog niet geopend.


Gray Zone Warfare is sinds eerder deze week verkrijgbaar en hoewel de reviews nog gemixt zijn, heeft ontwikkelaar Madfinger Games laten weten dat er 500.000 exemplaren van de game zijn verkocht in vier dagen tijd. Zou het wellicht iets te maken hebben met de ophef rondom Escape from Tarkov?!

Nieuwe Helldivers 2 spelers moeten vanaf nu hun Steam account aan een PlayStation Network account koppelen. Ook als je de game al lang in huis hebt, zal je vanaf 30 mei een koppeling moeten maken. Op X laat Arrowhead weten wat de reden hiervoor is.


Het was al een behoorlijke tijd stil rondom de free-to-play arenashooter Star Wars: Hunters. Goed nieuws: de game zal namelijk op 4 juni naar de Nintendo Switch en mobiele apparaten komen!

Film en serienieuws

De Fallout serie is een gigantisch succes en het is echt niet vreemd dat een tweede seizoen al is bevestigd. Er zijn namelijk al 65 miljoen kijkers al afgestemd op de show van Bethesda op Amazon Prime.

Regisseur Wes Ball laat weten af te zien om the Legend of Zelda-verfilming in motion capture op te nemen. Hij is er namelijk van overtuigd dat de film beter tot zijn recht komt als deze “gegrond en echt” wordt opgenomen.

Helaas de crisis is nog steeds hier!

Het Nederlandse bedrijf KeokeN Interactive heeft helaas al haar personeel moeten ontslaan. De uitgever van games als Deliver Us The Moon en Deliver Us Mars was op zoek naar investeerders voor vijf projecten, maar heeft tijdens de GDC nergens interesse kunnen wekken. Ondanks deze tegenslag willen CEO Koen Deetman en Managing Director Paul Deetman een manier vinden om KeokeN opnieuw op te bouwen.

Helaas is dit niet het enige Nederlandse bedrijf dat deze week liet weten de deuren te zullen sluiten. Het Haagse Paladin Studios heeft helaas geen genoeg werk binnen kunnen halen om hun voortbestaan te kunnen garanderen. Het bedrijf bestond bijna 19 jaar en werkte op hun hoogtepunt met 55 medewerkers.

Ook Private Division (een uitgever van Take-Two Interactive) heeft laten weten twee studio’s te moeten sluiten. Het zou gaan om OlliOlli-ontwikkelaar Roll7 en Kerbal Space Program 2-ontwikkelaar Intercept Games.

Trailers van de week

Microsoft hield deze week een ID@Xbox waarin games als Palworld en Dungeons of Hinterberg de revue passeerden. Hieronder kun je de gehele show terugkijken.

Biomutant komt op 14 mei naar de Nintendo Switch en in de onderstaande video zien we die versie in actie. De game zal docked op 1080p draaien en in handheldmodus op 720p. Dit alles zal gebeuren op een stabiele 30fps, als we de ontwikkelaar mogen geloven.

Gray Zone Warfare werd afgelopen week door verschillende streamers gespeeld, maar ook fans kunnen al sinds deze week aan de slag met de game. Als verrassing liet ontwikkelaar Madfinger Games weten dat de game al op 30 april via Early Access te spelen is.

World of Warships Legends krijgt in Japanse oorlogschepen, een Roman Empire event, een nieuwe campagne waarin je het tegen een Japanse destroyer opneemt en een Bureau project voor een legendarisch Italiaanse cruiser. In een trailer wordt alles even behandeld!

EA en Codemasters hebben deze week de eerste gameplaybeelden van F1 24 gedeeld. Daarin zien we onder andere het Lusail International Circuit, Monaco, Shanghai en een favoriet van vele Spa-Francorchamps.

Tekken 8 krijgt in de komende periode onder andere een balanspatch, een fotomodus in de zomer en diverse nieuwe levels om te vechten. Eerst verschijnt er nog een nieuw hoofdstuk voor het hoofdverhaal. Daarin lijkt Eddy Gordo een hoofdrol te vertolken. Ook laat de trailer weten dat Lidia deze zomer aan de game zal worden toegevoegd.

In de onderstaande Dragon Ball: Sparking! Zero trailer ligt de focus op de meester tegen de leerling. Goede voorbeelden zijn uiteraard Yamcha/ Krillin en Master Roshi, maar natuurlijk ook Gohan en Piccolo
.

Starfield krijgt deze maand een grote update die onder andere meer weergavemodi op de Xbox Series X, een landvoertuig en nieuwe gameplay-opties. In de onderstaande trailer wordt er meer over de komende update verteld.

Morgen is het officieel Star Wars-dag en dat blijkt niet alleen uit allerlei uitverkopen, zoals op Steam. Ook kunnen Xbox-eigenaren de game Star Wars Jedi: Survivor de eerste vijf uur gratis testen en is Star Wars: Knights of the Old Republic tot 9 mei op de Nintendo Switch voor niks uit te proberen. Daarnaast zal ook Fortnite content krijgen uit een galaxy far, far away.

Geruchten

Volgens Daniel Richtman zal Kingdom Hearts 4 in 2025 moeten verschijnen. De game werd in 2022 aangekondigd, maar sindsdien is het er erg stil over. Als de insider gelijk heeft, zal er ongetwijfeld snel wat van de game getoond gaan worden!

Microsoft moet op 9 juni nog hun Xbox Games Showcase houden, maar Tom Warren van The Verge weet al enkele releasedata te verklappen. Zo zou de nieuwe Call of Duty in oktober verschijnen, Avowed en Microsoft Flight Simulator 2024 een maand later en tot slot Indiana Jones and the Great Circle in december.

Insider Dusk Golem claimt dat een aankondiging van Resident Evil 9 niet lang meer op zich kan wachten. De game zou immers voor januari 2025 staan gepland. Resident Evil 9 zou dan al ruim zeven jaar in ontwikkeling zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *