Project Q, de grote teleurstelling van de PlayStation Showcase

Om maar met de deur in huis te vallen ik heb de PlayStation Showcase gezien, waar er een aantal leuke indie games werden getoond en we eindelijk meer info over spiderman 2 kregen. Naast dat de show niet veel nieuws heeft aangekondigd, was er een grote flop die eigenlijk nooit had mogen uitkomen.

Het ongemak genaamd “project Q” een Playstation controller met een redelijk 8 inch scherm ertussen. Ben ik boos dat Playstation een controller met scherm uitbrengt onder het mom van nieuwe “handheld”> Eerlijk gezegd nee. Ik moet wel zeggen dat het een enorm domme keus is om het een local wifi streaming device te maken dat alleen werkt als je Playstation 5 aan staat. Alleen de meest hardcore fanboys kunnen hier iets in zien. Daarnaast weten we de prijs nog niet, maar ik ben bang dat het niet goedkoop zal zijn.

Ik vind het een grote scam, als ik nu even Xbox en Steam als voorbeeld neem dan hebben die al een soort gelijke service op de smartphone. Ik kan mijn Steam en Xbox games gewoon streamen naar mijn mobieltje. Nu ben ik absoluut niet thuis in het eco system van Playstation, maar ik hoor van meerdere bronnen gehoord dat dit ook al gewoon kan via de Playstation app. Laten we zeggen dat project Q 250 euro gaat kosten en dan kun je in je eigen huis games streamen maar alleen als je wifi snel genoeg is.

Maar we gaan er vanuit dat de meeste wifi ruim voldoende is en dat alles lekker loopt. Waarom koop je dan niet gewoon een controller voor je telefoon? Er zijn tegenwoordig voldoende goede controllers waar je de telefoon in kan klikken. Sommige van deze click and play controllers kunnen best aan de prijs zijn. Maar ik heb er nog geen enkele gezien die boven 100 euro komt. En als mensen mij gaan vertellen dat project Q minder dan 150 euro gaat kosten, dan kun je me net zo goed vertellen dat pc gaming dood is. Beide kun je namelijk onmogelijk geloven.

Laten we even de grijze massa aan het werk zetten en denken wat Sony veel beter had kunnen doen. Mensen zitten al jaren te zeuren om een opvolger van de Vita, waar de online community Sony’s nieuwe “handheld” links laat liggen zou een opvolger van de Vita het internet doen ontploffen. En als mensen die mij kennen weten dat ik absoluut geen PlayStation fan ben zou een betaalbare nieuwe standalone handheld mij naar de dat ecosystem kunnen leiden. Want handheld gaming is toch wel redelijk mijn ding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *