De Marvel Games die in ontwikkeling zijn

Marvel games zijn langzaamaan weer in opkomst. Met de goed ontvangen Spider-Man games, maar ook Guardian of the Galaxy, lijken steeds meer ontwikkelaars zich in deze franchise te storten.

Marvel’s Spider-Man 2

Releasedatum: 2023
Platforms: PlayStation 5

Na het succes van het eerste deel en het sterke ontvangst van Miles Morales kon Insomniac niet anders dan met een tweede deel te komen. Bovendien werd er in het eerst deel al sterk gehint naar een vervolg en willen we toch allemaal weten wat er met Harry Osborn aan de hand is?!
In het vervolg werken de twee Spider-Men samen en moeten het opnemen tegen een dreiging in de vorm van niemand minder dan Venom.

Marvel’s Wolverine

Releasedatum: Niet bekend
Platforms: PlayStation 5

Insomniac is niet alleen druk bezig met Spider-Man 2, maar in 2021 hoorde we dat de studio ook bezig met een Wolverine game. De game wordt een stuk “volwassener” dan de Spider-Man games en dat is natuurlijk alleen maar logisch met de admantium-geklauwde Logan. Zijn aanpak is immers altijd al behoorlijk “to the point” geweest.

Het is niet bekend wanneer de superheldengame zal verschijnen, maar uit documentatie van Microsoft blijkt dat de game voor dit jaar gepland staat. De documentatie kwam naar boven doordat diverse waakhonden hun zorgen uitten over de overname van Activision Blizzard door Microsoft. Laatstgenoemde zou de lijst met third en first party games van Sony willen gebruiken om te laten zien dat zij qua exclusives niks te kort komen. Het is echter niet duidelijk of de game ook daadwerkelijk dit jaar komt of dat het gewoon speculatie is van Microsoft. Persoonlijk zou ik het al heel fijn vinden als we dit jaar een update krijgen of een trailer van de game!

Captain America en Black Panther game

Releasedatum : Niet bekend
Skydance New Media werkt met Amy Hennig aan een Star Wars-game, maar ook werkt de relatief nieuwe studio ook aan een Marvel game. Deze game is gebaseerd is op de “Flags of our Fathers” comics.

In de game werkt Captain America samen met de grootvader van T’Challa en speelt het zich af gedurende de Tweede Wereldoorlog. De Duitser heeft namelijk oog voor het Vibranium van Wakanda. Naast Cap en Black Panther zullen ook Gabriel Jones, een Amerikaanse soldaat en lid van de Howling Commandos en Nanali, de leidster van een spionnennetwerk uit Wakanda een belangrijke rol in de game vertolken.

Iron Man game van EA Motive

EA Motive is de laatste tijd goed bezig en heeft naast de remake van Dead Space ook een Iron Man-game in ontwikkeling. De game is nog vroeg in ontwikkeling en daarom is er nog vrij weinig van bekend. Het enige wat we weten is dat het een third person actie-avonturen game is met een uniek verhaal dat dieper duikt in de rijke geschiedenis van Iron Man. Echter heeft EA met Anthem wel genoeg ervaring in huis om een dergelijke game te maken, al is het alleen maar op gameplay gebied.

Marvel's Iron Man EA Motive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *