2023 in games: Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy is een game waar ondergetekende al naar uit keek toen de game nog slechts een gerucht was. Weet Disney Infinity-ontwikkelaar een echte “Potter-game” neer te zetten?!

In Hogwarts Legacy speel jij een vijfdejaarsstudent op de bekende toverschool voor hekserij, genaamd Zweinstein. De game speelt zich overigen decennia voor de gebeurtenissen van de Harry Potter en Fantastic Beast-films, dus naast Haast Onthoofde Henk en natuurlijk de locaties, waaronder natuurlijk Zweinstein, WegisWeg en Zweinsveld zullen er niet veel dingen bekend zijn, maar des te leuker om te verkennen.

De game is geheel open wereld en spelers zullen dus zowel de school en de omgevingen kunnen verkennen, maar ook lessen volgen. Helaas is er geen Zwerkbal aanwezig, al is het wel mogelijk om de bezem te pakken en even lekker uit waaien.

Je zult jouw eigen personage geheel zelf kunnen maken naar jouw eigen smaak en van wat we tot nu toe gezien hebben, kun je jezelf daar alleen al uren mee vermaken. Echter draait het natuurlijk om jouw ontdekkingen van de heksenwereld en uiteraard hoe jij een betere wizard kunt worden.

Dit doe je uiteraard door lessen te volgen, waarbij je niet alleen leert hoe je bijvoorbeeld potions maakt, maar ook hoe je om moet gaan met je toverstaf. Uiteraard is er eerst nog de keuze voor welke van de vier afdelingen je kiest. Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw en Zwadderich zijn uiteraard aanwezig en hoewel ook de sorteerhoed van de partij is, zal je uiteindelijk zelf de keuze mogen bepalen.

Wat voor een heks wil jij worden?

De game biedt je wat gameplay ook verschillende keuzen. Er zijn een tal van spreuken te leren, die zowel defensief als offensief zijn. Ook de vijanden die je tegen zult komen, hebben hun eigen spreuken en het is dus aan jou de taak om de spreuken te leren die bij jouw speelstijl passen.

Het is overigens zelfs mogelijk om de duistere kant te verkennen en ook de allesvernietigende spreuk is zelfs van de partij. Ook heeft ontwikkelaar Avalanche Software laten doorschemeren dat de keuzes die jij maakt het verloop van het verhaal zullen bepalen. Dit klinkt in ieder geval als het ideale excuus om deze game één of meerdere keren opnieuw te spelen!

Hopelijk genoeg te bieden

Ondanks dat Zwerkbal niet van de partij is, lijkt Hogwarts Legacy een hoop content te zullen bieden. Je zult gedurende de game één schooljaar meemaken en ook zal Zweinstein en de omgevingen veranderen naarmate de seizoenen komen en gaan. Wat we hebben gelezen, is dat de singleplayer je zo’n 35 uur zoet zal houden, maar dat dit is gerekend zonder de ruim 100 zij-missies en mini-games! Laten we hopen dat Avalanche Software ons de “Harry Potter-game” geeft waar we al die jaren al op hebben zitten te wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *