Games van 2024: Tekken 8

De laatste jaren hebben diverse fighting games weer een nieuw deel uitgebracht en vaak was dat ook erg succesvol. Ook Bandai Namco gooit hun bekende IP weer in de strijd en komt alweer met Tekken 8!

De game heb ik een half uurtje gespeeld op de Gamescom, waar ik zowel klappen kreeg als een potje perfect wist te winnen van een Aziatische knul die naast mij in de rij stond. Eerlijk gezegd: Ik heb al een paar iteraties van de game overgeslagen en had niet verwacht dat ik het letterlijk en figuurlijk zo ver zou schoppen.

Maar goed ik heb me de afgelopen tijd wat meer in de game verdiept om erachter te komen wat nou precies de verschillen zijn met deeltje zeven. Iets wat me wel meteen opviel, is het feit dat de game een stuk agressiever gespeeld dient te worden. Je kunt niet meer zo makkelijk blokken en eigenlijk is de aanval opzoeken een veel effectievere manier van verdedigen. De game kent nu een vernieuwde versie van het Heat-systeem.

Tekken 8 games van 2024

Zodra je in de Heat status bevindt kun je niet alleen meer schade aanbrengen en krijg je meer movesets tot je beschikking, maar dit verandert ook de eigenschappen van de movesets die je personage tot zijn beschikking heeft. Zo kunnen bepaalde personages een hevige Guard break uitvoeren of een dash cancelen.

Het lijkt erop dat Bandai Namco dit ook gedaan heeft met het oog op toernooien. Immers zijn alle potjes leuker om te zien als twee partijen alles op alles zetten op zo veel mogelijke rake klappen uit te delen dan wanneer het een langer gevecht wordt doordat beide bang zijn een pak slaag te krijgen. Ik kon het in ieder geval erg waarderen, want de potjes voelen een stuk dynamischer aan en geven je ook veel meer energie.

Nog mooier dan ooit tevoren

Doordat de game veel meer spektakel belooft en de game op de Unreal Engine 5 draait zijn, worden omgevingen ook veel meer korte en klein geslagen dan voorheen. Sommige levels geven veel ruimte voor extra schade door bijvoorbeeld een personage tegen een telefooncel te schoppen of zelfs er doorheen te trappen. Dit moet er uiteindelijk toch ook een beetje voor zorgen dat je tegenstander nog gefrustreerder raakt?!

Naast de mooie omgevingen zien de personages er ook nog een stuk beter uit. Waar andere fighting games meer richting de comic of cell shaded graphics neigen, is het bij Tekken wat meer realistischer (al lijkt alles wel onder een plastic filter te zijn). Dat geeft overigens niks, want personages zien er meer gaan glimmen, vooral in combinatie met de vele watereffecten.

Dit geheel komt doordat Bandai Namco de game volledig van de grond af heeft opgebouwd met de Unreal Engine 5. Niet alleen de omgevingen en de personages, maar ook de stemmen zijn opnieuw ingesproken, dus je kunt wel nagaan hoe grondig Bandai de game onder handen heeft genomen!

Tekken 8 games van 2024

Vechtend het jaar beginnen!

Tekken 8 heeft tot dusver een erg positieve indruk op mij achtergelaten. Via een of andere reden heb ik de serie uit het oog verloren, maar het achtste deel zorgt er toch weer voor dat mijn handen beginnen te kriebelen. De game oogt waanzinnig mooi, speelt erg lekker en ik ben toch wel weer benieuwd of het verhaal dit keer weer iets unieks weet te doen. Al zal ik daarvoor toch eerst even het verhaal tot nu toe moeten bekijken. Hoe dan ook: 2024 begint erg lekker met de komst van Tekken 8!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *