Games van 2024: Prince of Persia: The Lost Crown

Ondanks dat Prince of Persia: The Lost Crown niet de nieuwe Prince of Persia was die ik had gehoopt, kijk ik toch erg uit naar de komst van deze Metroidvania!

Tijdens onze speelsessie in Keulen werd in aangenaam verrast (zeg maar gerust omver geblazen) door de game. De game ziet er op het eerste oog best onschuldig uit, mede door de cell shaded-achtige graphics, maar laat je als snel merken dat je van koele bloede moet zijn.

In Prince of Persia: The Lost Crown gaan we aan de slag als Zargon. Het hoofdpersonage is namelijk lid van een groep die zich de Immortals noemt, maar als doel heeft om de prins te redden. De wereld is een mythologische versie van het land Perzië en de artstyle doet erg denken aan films uit de Spider-Verse en dat heeft echt een bepaalde charme die we wel konden waarderen.

Niet zo makkelijk als je denkt

Qua gameplay hoef je geen schokkende dingen te verwachten, want het speelt eigenlijk heel soepel en intuïtief, maar laat je daar niet door misleiden. De game kan namelijk op sommige punten erg pittig zijn en als je dood gaat, zal je dus weer opnieuw moeten beginnen.

Je kunt namelijk niet alleen aanvallen en blokken, maar ook dodgen, aanvallen pareren, zowel closed als long range het gevecht aangaan en gebruik maken van nieuwe Time Powers. We hebben tijdens de demo niet alle powers kunnen gebruiken, maar wat we wel hebben gebruikt maakte ons in ieder geval al erg enthousiast.

Daarnaast kon je ook allerlei dingen upgraden en hoewel dit maar beperkt kon worden gebruikt, kon dit wel ten alle tijden worden gewisseld. Hierdoor kun je Sargon dus helemaal naar je eigen speelstijl aanpassen en dat wordt hopelijk erg vet.

Het leuke van dit alles is dat we ook niet lang meer hoeven te wachten op The Lost Crown, want de game ligt al op 18 januari in de winkels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *