Geen Baldur’s Gate 4, Marvel 1943 en meer in hoogtepunten week 12

Nog een (voor vele een korte) week werken en er ligt weer een lang weekend voor de boeg! Maar gelukkig bracht ook afgelopen week weer een hoop nieuws!

Nieuws

Er zijn weer een flink aantal speelbare personages voor Dragon Ball Sparking Zero onthuld. o zien we de personages Toppo, Kale, Master Roshi, Kakunusa, Barta, Jeese, Super Trunks, Nappa en zeer waarschijnlijk Ultra Instinct Goku zijn van de partij. Bij de lancering kent de game maar liefst 164 speelbare personages en binnenkort wordt er nog een trailer verwacht waarin meer helden uit de doeken worden gedaan.

Final Fantasy 16 game director Naoki Yoshida, liet vorig jaar weten niet meer aan een grote games als Final Fantasy te willen werken. Hoewel hij nog steeds gelooft dat de jeugd de toekomst heeft ziet hij er wel wat in zitten om aan een grote game te werken, alleen wel dan iets helemaal nieuw.

Blizzard heeft laten weten dat het vierde in-game seizoen van Diablo 4 een maandje later zal verschijnen. Deze stond oorspronkelijk gepland voor 16 april, maar zal nu op 14 mei gaan beginnen.

Remedy wil in de toekomst voorkomen dat fans weer lang moeten wachten op een sequel van hun games. Het duurde immers 13 jaar voordat Alan Wake 2 verscheen. Het bedrijf werkt inmiddels aan Control 2, een multiplayergame van dezelfde serie en de remakes van Max Payne 1 en 2. Op dit moment bevinden alle projecten nog vroeg in de ontwikkelingsfase, maar het bedrijf gaat ervan uit dat ze snel in de volledige productiefase belanden.

The Callisto Protocol werd niet al te goed ontvangen, maar desondanks werkt Striking Distance aan een spin-off van de game. Onder de werknaam Project Birdseye werkt een klein deel van het team aan een rogue-like dat zich afspeelt in Black Iron Prison.Het andere deel van het team werkt overigens aan een “volwaardige” game, maar wat dat moet worden, is nog niet bekend.

Larian gaat niet aan DLC voor Baldur’s Gate 3 of zelfs aan een vervolg werken. Hoewel het team het wel in de planning had staan om DLC te maken voor Baldur’s Gate 3, is men toch van mening dat die game groot genoeg is en al genoeg te bieden heeft. Ook wil men het Dungeons & Dragons genre achter zich laten en hun eigen weg in slaan en daardoor ziet men af om een vierde deel te maken.

Dragon’s Dogma 2 is sinds vandaag uit en spelers van de console-versie hebben moeite met de framerate. Vooral in gebieden waar veel NPC’s aanwezig zijn en daar is blijkbaar maar één oplossing voor: de NPC’s uitmoorden. Echter bevatten sommige NPC content, dus wordt er nu online opgeroepen om lijstjes te maken van NPC die eigenlijk geen toegevoegde waarde bieden en dus opgeruimd kunnen worden.

De SoLA uitbreiding van Dead Island 2 heeft een releasedatum gekregen. Vanaf 17 april kunnen spelers aan de slag met een nieuw verhaallijn die ze naar een nieuwe locatie zal brengen en uiteraard ook nieuwe vijanden zal introduceren.

Filmnieuws

Ubisoft is al enige tijd bezig met het plannen van een Watch Dogs verfilming. Deze zou in handen komen van Mathieu Turi (The Deep Dark) en het script zal geschreven worden door Christie Blanc (Oxygen).

Volgens de laatste geruchten zal Sophie Wilde (Talk to Me) een rol vertolken in de film die draait om hackers en de technologische controle in de huidige samenleving. Ze zou de rol van Claire Lille mogelijk op zich nemen, al is er nog niks helemaal bevestigd. We houden het in ieder geval in de gaten!

Luckychap, het productiebedrijf van Margot Robbie, wil graag een film gaan maken van de Sims. Hiervoor zou men Kate Herron, die medeverantwoordelijk was voor de Disney+ serie Loki, hebben gestrikt als regisseur.

Trailers van de week

Skydance New Media heeft eindelijk iets laten zien van hun Captain America en Black Panther game. In een trailer wordt de titel van de game onthuld en zien we meer van de open wereld actie-avonturengame, genaamd Marvel 1943: Rise of Hydra.

Call of Duty Warzone Mobile laat spelers voor het eerst in jaren weer terugkeren naar het velbegeerde Verdansk (behalve in Nederland en België dan) en aangezien al te spelen is, hoorde daar uiteraard een launch trailer bij!

De mobiele versie van Call of Duty Warzone zal dus niet naar Nederland en België komen. Dit komt door de zwaardere regelgeving van die landen wat betreft gokken. Gezien de game een in-game winkel heeft die cosmetische items aanbiedt tegen betaling en middels een draairad, valt dit dus onder gokken. Als je de game wil spelen, zal je dus een VPN moeten nemen.

Ook Hi-Fi Rush kwam deze week uit en dit keer ging het om de PlayStation-versie. Uiteraard werd daar ook een release trailer voor vrijgegeven.

Ondanks dat Sea of Thieves al bijna zes jaar geleden verscheen, is Rare vooralsnog niet van plan de game te laten vallen. Helemaal niet door de release op PlayStation 5. In een nieuwe video geeft de ontwikkelaar een preview wat er in 2024 allemaal te wachten staat.

Geruchten

De specs van de PlayStation 5 Pro zouden mogelijk zijn gelekt. YouTuber Moore’s Law is Dead claimt dat de mid-gen console upgrade dezelfde CPU zal krijgen, maar gebruik maakt van een High CPU Frequency modus, waardoor de CPU wordt geboost tot 3,85GHz (een stijging van 10%).

Daarnaast heeft Sony een eigen upscaling technologie ontwikkeld: PlayStation Spectral Super Resolution. Deze moet volgens Insider Gaming er uiteindelijk voor gaan zorgen dat de 4K en 120fps of 8K en 60fps worden bereikt. Grote kans is dat dit pas bij de volgende generatie gaat gebeuren, aangezien bij de PlayStation 5 Pro de piek op 4K en 60fps/ 8K en 30fps zal liggen.

De PSSR feature zou volgens Digital Foundry niet alleen op de PlayStation 5-games gebruikt kunnen worden, maar op alle PlayStation-games. Hierdoor zou je dus zelfs oudere games in 4K en 60 fps kunnen spelen of 8K en 30fps.

Dat waren alweer de hoogtepunten van de week. Welke game(s) hebben jullie voor dit weekend in de planning staan?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *