Het lijkt er steeds meer op dat (bijna) alle Xbox-games naar PlayStation 5 zullen komen

Microsoft lijkt steeds meer problemen te hebben wat betreft het verkopen van games en gaat mogelijk al hun games ook bij de concurrent uitbrengen.

Het was vorige maand al een hevig opstootje toen het er naar uit zag dat Microsoft al hun games naar andere platforms zal brengen. Het bleek in eerste instantie om “slechts” vier games te gaan. Daarvan zijn er inmiddels al twee verschenen en volgen op termijn nog twee.

Phil Spencer liet tijdens een speciale busisness update weten dat dit de enige games zijn die naar andere platforms zullen komen, maar wilde toen al niet uitsluiten dat er helemaal geen andere games zullen volgen.

Nu heeft Christopher Dring van GamesIndustry.biz al laten weten dat bijna alle Xbox-games op PlayStation 5 zullen verschijnen. Dit zou wel afhankelijk zijn van hoe goed de vier games het gaan doen qua verkopen. Als deze het niet goed doen of als de verkopen van de Xbox hardware ineens wel stukken beter worden, zal men de games wel exclusief houden.

Daarnaast sprak de journalist tijdens de GDC namelijk met meerdere ontwikkelaars en die lijken steeds minder hun heil bij Xbox te vinden. Vooral de verkopen in Europa zouden soms nagenoeg nihil zijn en voor Microsoft moeten deze ontwikkelaars nog eens twee verschillende versies maken (Xbox Series S en X-versie).

Vooralsnog gaat Microsoft wel verder met het maken van hardware en heeft zelfs al grote dingen belooft wat betreft de next-gen console. Echter zal er toch wel iets moeten gebeuren qua verkopen van de hardware, want anders lijken de problemen van Microsoft alleen groter te worden en is third party uitgever de enige oplossing. Goh, gelukkig hadden we jullie alvast gewaarschuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *